Kvinde- og Krisecentret søger flere frivillige

15. maj 2015 Sønderborg

På Kvinde- og Krisecentret i Sønderborg er der plads til flere frivillige vagter. Og vagter – er de frivillige, der åbner døren for voldsramte kvinder, når de trykker på dørklokken – og også tager telefonen, når den ringer.

“De frivillige vagter har selvfølgelig også andre opgaver og skal også give sig tid til at lytte på de voldsramte kvinder, når de har brug for at snakke med en om de ting, de har oplevet”, siger centerleder Ruth Malle.

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 i Sønderborg.

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 i Sønderborg.

Kvinde- og Krisecentret har en procedure, som følges, når der skal lukkes frivillige ind. Og det allerførste skridt til at blive frivillig på et af de mest eftertragtede frivillig-steder i Sønderborg er, at komme til intromøde tirsdag den 26. maj fra kl. 17 og et par timer frem.

“De kvinder, der har lyst til opgaven skal ganske enkelt bare dukke op kl. 17 og så fortæller vi om huset og det at være frivillig hos os”, siger Ruth Malle. Centret klæder de frivillige virkeligt godt på, så de ikke kommer til at opleve at stå i en situation, som de ikke kan håndtere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil især gerne se kvinder, der har mulighed for at tage nattevagter”, siger Ruth Malle.

Når der skrives jobansøgninger, så tæller det at have lavet frivilligt socialt arbejde – og det skader bestemt ikke, at indsatsen er lagt i et af de mest velfungerende og respekterede steder, hvor du kan være med til at beskytte og hjælpe kvinder og børn mod vold.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...