Kvindeparaplyen klæder Alspigen i Orange

25. november 2019 Sønderborg

Ifølge FN og UNESCO er vold mod kvinder og piger et af de mest udbredte, ødelæggende og vedvarende brud på menneskerettighederne i verden i dag. Den rammer kvinder og piger overalt uanset alder, baggrund, job og uddannelse.

Volden har mange former. Den er fysisk, seksuel og psykologisk – og den kan også ske i form af økonomiske overgreb og udnyttelse, skriver Kvindeparaplyen.

Den 25. november er FN’s Internationale dag for stop vold mod kvinder og den 10. december er FN’s Menneskerettighedsdag. I de 16 dage imellem er der i hele verden fokus på at dokumentere og bekæmpe vold mod kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orange the World er en kampagne under FN’s verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene. Farven orange skal symbolisere troen på en lysere fremtid uden vold. Den er samtidig et udtryk for opbakning til FN’s indsats for at bekæmpe alle former for vold mod kvinder og piger.

I Sønderborg har Kvindeparaplyen med hjælp fra Sønderborg Kommune taget initiativ til at give Alspigen på Rådhustorvet en flot orange kjole på fra 25. november til 10. december.

Den 29. november flytter kampagnen ind i et lokale på 1. sal i Borgen fra kl. 12.00 til 20.00. Der står Soroptimisterne og Kvindekrisecentret klar med oplysninger om voldens mange former, hvad der gøres for at bekæmpe den og hvordan voldsramte kvinder kan få hjælp lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at kigge forbi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...