Kvinder svingede køllen til fordel for kampen mod brystkræft

9. juni 2016 Augustenborg

88 kvinder, hvoraf mange i dagens anledning var helt eller delvist klædt i lyserødt, satte onsdag hinanden stævne på Sønderborg Golfklubs bane for at deltage i den årlige ”Pink Cup”, der er en landsdækkende turnering for kvinder med det formål at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborg Golfklub har fra turneringens start været en af de toneangivende klubber, og i 2013 indsamlede klubbens kvinder det absolut største beløb på landsplan, skiver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kommer nok ikke helt op på sejrsskamlens øverste trin i år, men jeg håber, at vi i lighed med de sidste mange år kan sende vores lokale vindere til den landsdækkende finale ”, fortæller Dorrit Daugbjerg, der sammen med Vibeke Hach Madsen er ansvarlig for indsamlingen til årets turnering.

Privat foto

Privat foto

Sønderborg Golfklub kan først gøre sit indsamlingsresultat op i sensommeren, da der også efter sommerferien er aktiviteter. Blandt andet inviterer klubbens damer de lokale herrer til en parturnering, hvor det vigtigste er lotteriet efter golfrunden.

”Vores lotteri plejer at gøre sit til et godt indsamlingsresultat. Det kan vi ikke mindst takke de mange lokale virksomheder for, der altid tager godt imod os og bidrager med præmier”, forklarer Dorrit Daugbjerg, der også nævner virksomhederne Kvickly Sønderborg, Linak og Teknidan, som rigtig gode eksempler på trofaste støtter til kvindernes egentlige turnering.

Selve turneringen gennemføres af Sønderborg Golfklubs dameklub, hvis forkvinde Helle Gaarde er meget glad for det høje deltagerantal:

”Det er dejligt, at også en del kvinder fra naboklubberne vælger at spille med igen i år”, siger Helle Gaarde, der tillige er glad for, at moderklubben støtter godt op med mandskab til at hjælpe med mangt og meget. Det har blandt været i forbindelse med opstilling af det telt, der er stillet til rådighed af Kær Teltudlejning:

”Det er vel et tegn på, at også klubbens mænd gerne vil give deres opbakning”.

Turneringen blev spillet i to rækker. I A-rækken blev de tre første pladser besat af: Hanne Bryld (42 point), Helga Staugaard (41 point) og Else Vad (41 point).

I B-rækken vandt Antje Laukamp (45 point), Jytte Duus (45 point) og Krista Christensen (44 point) på de næste pladser.

Går det som forventet vil de to vindere repræsentere Sønderborg i landsfinalen i Barløseborg Golfklub 16. september.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk