Lægeaftaler er opsagt – men regeringen har forlænget dem

23. maj 2013 Uncategorized

Det har ikke været muligt for regionerne og lægerne at finde en løsning, og derfor har Sundhedsministeren grebet ind i konflikten med et lovforslag, der skal fastlægge de overordnede rammer for lægernes arbejde. Lovindgrebet betyder, at aftalen mellem regionerne og PLO forlænges, så der frem til 1. september 2014 ikke er ændringer i de praktiserende lægers vilkår.

Lovindgrebet og forlængelsen har som udgangspunkt ingen betydning for dine muligheder for at søge læge, og det betyder heller ikke, at du f.eks. selv skal betale for dine lægebesøg. Du skal med andre ord gøre præcis, som du plejer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis din praktiserende læge skulle vælge ikke at arbejde for det offentlige, vil regionen sikre et tilbud om gratis lægehjælp.

Som udgangspunkt vil der ikke ske ændringer i hjemmesygeplejens opgaver. Såfremt læger i den kommende tid vælger at lukke deres praksis i kortere eller længere perioder, er kommunen beredt på, at de opgaver hjemmesygeplejerskerne almindeligvis udfører i kortere tid, skal udføres i længere tid end normalt. I den situation er det lægerne på sygehuset, der har det lægelige ansvar i stedet for den alment praktiserende læge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil løbende være opdateret information til borgerne på https://www.sundhed.dk/

Der kan også rettes henvendelse til Region Syddanmark via regionens hjemmesidewww.regionsyddanmark.dk eller telefonisk på en af de linjer, der oprettes såfremt, der bliver brug for det.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...