Lægeaftaler er opsagt – men regeringen har forlænget dem

23. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det har ikke været muligt for regionerne og lægerne at finde en løsning, og derfor har Sundhedsministeren grebet ind i konflikten med et lovforslag, der skal fastlægge de overordnede rammer for lægernes arbejde. Lovindgrebet betyder, at aftalen mellem regionerne og PLO forlænges, så der frem til 1. september 2014 ikke er ændringer i de praktiserende lægers vilkår.

Lovindgrebet og forlængelsen har som udgangspunkt ingen betydning for dine muligheder for at søge læge, og det betyder heller ikke, at du f.eks. selv skal betale for dine lægebesøg. Du skal med andre ord gøre præcis, som du plejer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis din praktiserende læge skulle vælge ikke at arbejde for det offentlige, vil regionen sikre et tilbud om gratis lægehjælp.

Som udgangspunkt vil der ikke ske ændringer i hjemmesygeplejens opgaver. Såfremt læger i den kommende tid vælger at lukke deres praksis i kortere eller længere perioder, er kommunen beredt på, at de opgaver hjemmesygeplejerskerne almindeligvis udfører i kortere tid, skal udføres i længere tid end normalt. I den situation er det lægerne på sygehuset, der har det lægelige ansvar i stedet for den alment praktiserende læge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil løbende være opdateret information til borgerne på https://www.sundhed.dk/

Der kan også rettes henvendelse til Region Syddanmark via regionens hjemmesidewww.regionsyddanmark.dk eller telefonisk på en af de linjer, der oprettes såfremt, der bliver brug for det.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...