Lærerne har mistet gejsten efter indgrebet

3. juni 2013 Uncategorized

En gruppe, der virkeligt ser frem til at holde sommerferie, er lærerne, som siden indgrebet har arbejdet af pligt og ikke af lyst.

Lærerne har simpelthen mistet lysten til at gå på arbejde, fortæller en række formænd for lærerkredse i Syd og Sønderjylland til dr.syd.

– Før lockouten glædede jeg mit til at gå på arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør jeg ikke mere. Nu gør jeg det, fordi jeg skal, og sådan har mange af mine kollegaer det også, siger en af lærerne.

Flere af hendes kollegaer har meldt sig syge, fordi de havde det skidt efter lock-outen, fortæller hun.


Lektor i arbejdspsykologi ved Aalborg Universitet Ejner Baldursson mener, at lærernes manglende motivation vil gå ud over undervisningen i lang tid fremover.

– Lærere, der ikke er motiverede, mister evnen til at løse problemer og til at tænke kreativt, og det vil mærkes i undervisningen, siger Ejner Baldursson.

Han fortæller, at 20 års forskning på området dokumenter, at man mister motivation, hvis man synes, man har været udsat for et overgreb.

– Det skal ikke opfattes som klynk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en helt naturlig reaktion på både lock-out og regeringsindgreb, som mange lærere opfattede som et overgreb, siger Ejner Baldursson.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...