Læserbrev: Er det ansvarlighed eller er det stemmejagt i Nordborg?

2. juni 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Jørn Thrane, Byrådskandidat for Fælleslisten, skriver åbent brev til Jørgen Jørgensen:

Er Sønderborg Byråd en børnehave? Er det sådan, at når du ikke får din vilje, så gider du ikke at lege med de andre?

Eller er det ren sognerådspolitik, du nu prøver på? Sådan at forstå, at du nu prøver at kapre nogle stemmer fra Nordborg by – selvom der mig bekendt kun er to kilometer mellem Nørherredhus og Havnbjerg Skole. Men det med, at de fleste stemte for Havnbjerg Skole kan du da ikke være sur over, fordi det – mig bekendt – ikke er SF-politik at gå ud og købe private virksomheder fremfor at bruge tomme kommunale bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så skriver du så kønt, at du ville lave en socialøkonomisk virksomhed. Det er da helt nye toner fra dig, fordi du indtil nu kun har sørget for, at vores unge mennesker med særlig behov, intet får ud af deres lovpligtige STU, 4 timer om dagen i f.eks en gammel, nedslidt villa på Alsgade i Sønderborg – med dansk og matematik undervisning i børneværelset. Flot – må jeg sige.

Det er blevet virkeligheden siden, du blev formand for Socialudvalget. Hvis du endelig vil lave en socialøkonomisk virksomhed på Nordals, kan den vel lige så godt ligge på Havnbjerg Skole som i Nørherredhus? Åbenbart er der ikke de store krav fra dig, når det handler om indhold og rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af klager

Du burde jo også huske på, at siden du blev Socialudvalgsformand har Sønderborg Kommune haft Danmarksrekorden i klager, men det er du jo bare ligeglad med . Her kan jeg citere dig for at sige: ”De unge mennesker skal bare blive her i kommunen”.

Altså er du egentlig ligeglad med om det unge menneske har brug for et døgntilbud eller ej. Bare du får din vilje, så skidt med resten.

Sidste forår inviterede jeg nogle politikere her fra kommunen ud og se nogle STU-tilbud ude i landet. Deriblandt også dig, fordi du jo også er politiker for unge med særlige behov. Men det meddelte du mig, at det havde du ikke lyst til, og sagde endnu en gang, at de unge mennesker skal blive indenfor kommunegrænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende  himlede du op til et udvalgsformandsmøde, at du ikke var blevet inviteret. Men sandheden er jo, at det var du. Men du gad bare ikke at tage med. For tænk nu, hvis du blev nødt til at indrømme, at der er tilbud, der er både bedre og billigere end dem, vi har her i kommunen.

Jeg synes, at din ageren omkring Udviklingshuset og STU-undervisning viser, at du kun tænker på at få borgere i Nordborg by til at stemme på dig endnu en gang. Det er dér, du har hele dit fokus. Måske spørger vælgerne sig selv, hvad de får for en stemme på dig?

Artiklen fortsætter under annoncen

(Jørn Thrane er også formand Lokalforeningen Ligeværd Sønderborg, oplyser Sønderborg Nyt)

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...