Liberalisering af planloven får flere kommuner til at bygge

30. juni 2015 Politik

Sønderborgs borgmester, der selv har bedt om lov til at lave et vandland i vandkanten, er i mod en liberalisering af planloven. Han frygter, at det går ud over naturen.nordborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis planloven lempes, som regeringen ønsker, vil rigtig mange kommuner begynde at lave store byggerier langs kysterne og i naturen. Og det vil gå ud over vores miljø, mener Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen ifølge Politiken..

Det siger han, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen har fremlagt et regeringsgrundlag, der indeholder en liberalisering planloven og et ønske om, at alle byggeprojekter kan gennemføres, hvis det skønnes, at de ikke ødelægger naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er ikke glad for en liberalisering af planloven.

Borgmester Erik Lauritzen er ikke glad for en liberalisering af planloven.

Den bebudede liberalisering får ellers ros af KLs, formand Martin Damm, der glæder sig over udsigten til, at kommunerne kan bestemme mere selv. Men det er Erik Lauritzen uenig i:

Artiklen fortsætter under annoncen

»Hvis man bare giver los, så får vi ødelagt en masse natur. Planloven er nødt til at blive styret meget stramt ovenfra,« siger han.

I dag har kommuner og andre mulighed for at søge om dispensation til byggeprojekter, der ikke overholder planlovens bestemmelser. I Sønderborg har man søgt om lov til at bygge et vandland i Nordborg, der skal ligge helt ned til vandet: Noget der er ulovligt efter de nuværende regler.

Erik Lauritzen påpeger, at det er et projekt, der vil gavne hele Sønderjylland, og det vil udvande lignende projekter, hvis alle kommuner frit kan bygge løs langs kysterne og i naturskønne områder.

»Vi får påvirket vores natur og miljø rigtig hårdt, fordi alle kommuner vil forsøge at skabe et eller andet projekt. Og vi får måske også lavet en masse projekter, der ikke vil batte noget, fordi vi får sat for mange i gang,« siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...