Ligeværd: Forvaltningen blæser på vores aftaler

18. september 2013 Uncategorized

Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg hjælper unge, der har særlige behov. Også når det handler om, at de unge skal i gang med at finde balancen i voksenlivet.

Både den overgang til voksenlivet og andre ting inden da, laves i samarbejde med Sønderborg Kommune.

– Mange af vores unge kan ikke forstå, hvad de læser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er der lavet fuldmagter, som siger, at al kontakt til de unge, skal ske gennem en fra foreningen, der er bisidder for den unge, siger Ligeværdsformand Jørgen Thrane til Sønderborg Nyt.jhørgen.thrane

Ligeværd i Sønderborg har to mand, der fungerer som bisiddere og de oplever jævnligt, at forvaltningen – trods fuldmagt med klare aftaler – sender alenlange skrivelser til de unge, der ikke forstår det mindste.

– På den måde gør forvaltningen de unge frustrerede, siger Jørgen Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksempelvis har en STU-vejleder sendt adskillige skemaer til udredning, afsted direkte til de unge. Velvidende, at de unge slet ikke kan læse dem.

Ligeværd agter at bede ledelsen i kommunen om at forklare de ansatte, at regler skal overholdes – og håbet er, at det vil virke fremover.

– DE ansatte skal huske, at det handler om mennesker – ikke bare om sager, siger formanden..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...