Ligeværd kæmper videre for plads i Handicapråd

18. december 2013 Frivillige

Landsforeningen Ligeværd er ikke i tvivl om, det vil gavne medlemmerne, hvis foreningen fik en plads i Handicaprådet. Men trods det at Ligeværd har søgt om optagelse rettidigt, så har foreningen ikke hørt fra kommunen.

Forleden udtalte formanden for lokalafdelingen af Landsforeningen Ligeværd, Jørn Thrane, at han efterhånden tror, at Socialforvaltningen bevidst holder Ligeværd ude fra Handicaprådet. Angiveligt på grund af foreningens mange klager over forvaltningens håndtering af en række sager, hvor Ligeværd faktisk fik medhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det med formodningen om, at Ligeværd bevidst holdes ude af Handicaprådet, har fået kommunen til at reagere og bede Jørn Thrane sende mailen med ansøgningen på ny.

– Ansøgningen er afleveret personligt, til en af de ansatte på borgmesterens kontor, og da vi var to, der afleverede den, så har jeg et vidne, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

– Jeg synes faktisk, det er træls, så  nu stiller jeg igen samme spørgsmål, siger han.

Jørn Thrane fra Ligeværd undrer sig over, at ansøgninger kan blive væk.

Jørn Thrane fra Ligeværd undrer sig over, at ansøgninger kan blive væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Er  det sådan, at Landsforening Ligeværd bevidst bliver holdt uden for Handicaprådet?

Jørn Thrane henviser til Handicaprådets vedtægter paragraf 4 stk 3.

– Dér står der, at Handicaprådet skal sammensættes med forskellige handicapgrupper – herunder både børn og voksne med handicap. I stk. 5 står der: Byrådet beslutter, om væsentlige lokale handicaporganisationer eller handicapgrupper uden for DH skal være repræsenteret i handicaprådet!

– Så er mit næste spørgsmål, når nu kommunen åbenbart har smidt vores ansøgning  af den 19/4 væk, hvordan sikrer den så, at Handicaprådet kommer til at bestå af mennesker som repræsenter forskellige handicaps og ikke kun mennesker med bevægelseshandicap, som nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligeværd fastholder deres ansøgning om optagelse i Handicaprådet, da der rettidigt er  indgivet en ansøgning inden den 29. maj 2013

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 Uddannelse, Sydals

Elev fra Mommark Handelskostskole hædret med Fagprøveprisen 2022

3. oktober 2022 Uddannelse

Fredag blev de bedste elever inden for dansk handel hædret ved Fagprøveprisen 2022 på Børsen i København. Blandt prismodtagerne var Ceciliea Poulsen, udlært hos PensoPay, som fik en flot andenplads blandt eleverne på handelsuddannelsen og 20.000 kr. Med for at overvære prisoverrækkelsen var Ceciliea Poulsens underviser, Mona Læssøe Rask, fra Mommark Handelskostskole. Hvert år laver […]

Læs mere...