Ligeværd: Specialklasse-sammenlægning er bekymrende

19. februar 2015 Uddannelse

Børne- og Uddannelsesudvalget ser helst, at specialklassebørn fra Fryndesholm- og Nydamskolerne bliver en del af specialklasserne på Ahlmannskolen.

“Det bliver meget vanskeligt for specialklassebørnene, at de skal transporteres til skole i Sønderborg”, siger Landsforeningen Ligeværds formand Jørn Thrane til SønderborgNyt. Ligeværd mener, det er vigtigt, at børn går i skole i deres nærområde og det er især vigtigt for skrøbelige børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

ligeværd

“Hvis sammenlægningen handler om penge, så må politikerne stille sig frem og siger, at for dem er penge vigtigere end børnenes trivsel”, siger en bekymret Jørn Thrane. Han er ikke sikker på, at stort er godt, selvom det er billigere.

“Der bliver færre specialklassebørn i fremtiden – ganske som der bliver færre børn generelt”, siger Erik Lorenzen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget. Det kan være nødvendigt at slå klasserne sammen for at sikre kvaliteten i undervisningen.

Onsdag havde udvalget specialklasseflytningen på bordet, men endte med at sende punktet retur, fordi forvaltningen kom med nye oplysninger under mødet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk