Linak hjælper de frivillige i Augustenborg-Bro Brandværn med at holde formen

Augustenborg-Bro Brandværn. Pressefoto
Augustenborg-Bro Brandværn. Pressefoto
24. april 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

LINAK har doneret 7.800 kroner til Augustenborg-Bro Brandværns indkøb af træningsudstyr.

”Stationens frivillige brandmænd er meget glade for donationen til det nye træningsudstyr. De frivillige brandmænd er alle forpligtet til at holde sig i god fysisk form for at bestå de årlige fysiske tests, så støtten til træningsudstyr er vigtig for at skabe optimale træningsforhold, der er nødvendige for brandmændenes fysiske udvikling og områdets sikkerhed”, siger stationens brandkaptajn, Klaus Iskov i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vicekaptajn Martin Bach Jensen gør opmærksom på, at brandværnet også ønsker at motivere lokalsamfundets borgere til at blive frivillige brandmænd og uddanne sig indenfor brandbekæmpelse og redning. Derfor planlægger de åbent hus-arrangementer, hvor interesserede borgere kan prøve kræfter med brandmændenes træningsprogram.

Brandkaptajn Klaus Iskov påpeger, at målet med åbent hus-arrangementerne er at give borgerne et realistisk indtryk af de fysiske krav til en brandmand. Så det nye træningsudstyr vil ikke kun gavne brandmændene, men forhåbentlig også tiltrække nye medlemmer til brandværnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta om Augustenborg Bro Brandværn

Stiftet i 1895 og sammenlagt med Bro Brandværn i 2006.

Sidste år havde stationen 68 udkald.

Opgaver spænder over alt fra bygningsbrand til redning af fastklemte ved trafikuheld

Stationen har syv holdledere, 17 røgdykkere, tre grunduddannede og en aspirant – og otte af brandfolkene også er uddannede overfladereddere.

Overfladereddere indsættes i krævende situationer som drukneulykker og eftersøgning fra overfladen af savnede personer eller genstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Af det samlede brandkorps på 28 medlemmer er der tre kvinder.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...