Livsglæde: Med og uden handicap i Gråsten

10. august 2014 Frivillige

Pressemeddelelse:

Kørestolsbasket, kørestolsgymnastik, kørestolssjipping, kørestolsbowling og meget mere. Det behøver ikke at være kedeligt, at sidde i kørestol.

Det har en nystiftet forening med oprindelse i Gråsten sat sig for at bevise. Foreningens formålsparagraf er at danne et socialt netværk af ligesindede handicappede.untitled (16)

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ikke en brokke forening, men en forening, hvor vi tager de positive briller på. Vi vil have det bedste ud af livet og situationen, som vi er havnet i, ikke fylde hverdagen med ærgrelser og brokkerier, siger Svend Schütt, der er initiativtager til foreningen og formand for, KGGO, Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn.

Derfor er han i gang med at arrangere et stort heldags-arrangement for kørestolsbrugere og gangbesværede, hvor der skal dyrkes forskellige idrætsgrene som kørestols-basket, el-jockey og kørestolssjipning og meget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg forventer, at projektet vil hjælpe mig og andre kørestolsbrugere og gangbesværede med at få en ny mening med livet og handicappet, samt at få et stærkt fællesskab med positive relationer, siger Svend Schütt.untitled (15)

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet, som har fået navnet ” Med og uden handicap i Gråsten” og som foregår den 30. august , har allerede fået stor opbakning og der kommer fint besøg fra både nær og fjern. Det danske U23 basket landshold skal vise, hvad de kan i kørestolsbasket og de skal prøve kræfter med blandt andet holdet Egene Graasten Old Stars, som den lokale tidligere fodboldlandsholdsspiller Erhard Auerbach står i spidsen for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Stephan Kleinschmidt, der sidder i byrådet i Sønderborg for Slesvigsk Parti, stiller med et hold af lokale politikere. Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard åbner stævnet og kommunalpolitikere fra Aabenraa og Sønderborg stiller med to hold til el-hockey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan selv prøve alle aktiviteterne og der er også mulighed for at blive klogere i de mange informationsstande fra både Tyskland og Danmark.

Der er gratis entré og det hele foregår i Ahlmannsparken fra kl. 9 den 30. august.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...