Livsglæde: Med og uden handicap i Gråsten

10. august 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Kørestolsbasket, kørestolsgymnastik, kørestolssjipping, kørestolsbowling og meget mere. Det behøver ikke at være kedeligt, at sidde i kørestol.

Det har en nystiftet forening med oprindelse i Gråsten sat sig for at bevise. Foreningens formålsparagraf er at danne et socialt netværk af ligesindede handicappede.untitled (16)

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ikke en brokke forening, men en forening, hvor vi tager de positive briller på. Vi vil have det bedste ud af livet og situationen, som vi er havnet i, ikke fylde hverdagen med ærgrelser og brokkerier, siger Svend Schütt, der er initiativtager til foreningen og formand for, KGGO, Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn.

Derfor er han i gang med at arrangere et stort heldags-arrangement for kørestolsbrugere og gangbesværede, hvor der skal dyrkes forskellige idrætsgrene som kørestols-basket, el-jockey og kørestolssjipning og meget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg forventer, at projektet vil hjælpe mig og andre kørestolsbrugere og gangbesværede med at få en ny mening med livet og handicappet, samt at få et stærkt fællesskab med positive relationer, siger Svend Schütt.untitled (15)

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet, som har fået navnet ” Med og uden handicap i Gråsten” og som foregår den 30. august , har allerede fået stor opbakning og der kommer fint besøg fra både nær og fjern. Det danske U23 basket landshold skal vise, hvad de kan i kørestolsbasket og de skal prøve kræfter med blandt andet holdet Egene Graasten Old Stars, som den lokale tidligere fodboldlandsholdsspiller Erhard Auerbach står i spidsen for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Stephan Kleinschmidt, der sidder i byrådet i Sønderborg for Slesvigsk Parti, stiller med et hold af lokale politikere. Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard åbner stævnet og kommunalpolitikere fra Aabenraa og Sønderborg stiller med to hold til el-hockey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan selv prøve alle aktiviteterne og der er også mulighed for at blive klogere i de mange informationsstande fra både Tyskland og Danmark.

Der er gratis entré og det hele foregår i Ahlmannsparken fra kl. 9 den 30. august.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...