Lobbyindsats sikrede Vardes kaserne

17. juli 2015 Politik

I 2012 blev Varde både i det politiske miljø og i pressen set som en af taberne i en kommende stribe kasernelukninger. Derfor hyrede kommunen lobbybureauet JKL til at redde kasernen.

Sønderborg Kommune fik for 130.000 kroner lavet en analyse af Sergentskolens betydning, men sagde nej tak til hjælp fra JKL. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/07/kaserne8-300×200.jpg” alt=”kaserne8″ width=”300″ height=”200″ />

“Vi gjorde det, vi mente, var nødvendigt og jeg synes, det er trist, at kommuner skal til at bruge borgernes penge på lobbyister”, siger borgmester Erik Lauritzen til DR SYD.

JKL fik ifølge avisen 1.102.500 kroner for sin indsats, herunder en bonus på 200.000 kroner, fordi kasernen endte med at overleve.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i flere dokumenter i sagen.

Bureauets daværende lobbyist, Jan Wildau, fortæller til Jyllands-Posten, at JKL via forbindelser til embedsmænd og politikere og en massiv medieindsats arbejdede for at ændre den politiske stemning til fordel for Varde Kaserne.

Daværende borgmester i Varde, Gylling Haahr, kalder bureauets indsats “meget afgørende” for kasernens redning. kaserne7Socialdemokraterne i Varde støtter den udlægning.

I Sønderborg Kommune, som mistede sin kaserne, mener daværende borgmester Aase Nyegaard også, at JKL havde stor indflydelse på, at Varde vandt kasernekampen.

“Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kunne have hjulpet os med lobbyister”, siger Aase Nyegaard til Jyllands-Posten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk