Lokalplan skal sikre ejendommene på Brorsonsvej 1 og 1A

1. oktober 2021 Politik

Byrådet godkendte i efteråret 2020 salget af to bevaringsværdige bygninger på Brorsonsvej 1 og 1A efter at have haft ejendommene i offentligt udbud. Den ene bygning husede tidligere Kunstskolen og i den anden lå Misbrugscentret.

Som en del af købsaftalen blev det fastsat, at der i forlængelse af overdragelsen skulle laves en bevarende lokalplan for at sikre bygningernes ydre udtryk, fordi de er bevaringsværdige.

Derfor bad Teknik- og Miljøudvalget på mødet i marts forvaltningen om at lave en lokalplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tirsdag bliver der lagt en bevarende lokalplan for Brorsonsvej 1-1A foran politikerne, som kan godkende eller ’ikke godkende’ den og sende den videre til Økonomiudvalget.

Lokalplanforslaget har til formål at sikre og fremme områdets bevaringsværdier, der kommer til udtryk i bebyggelsens materialeholdning, facaders fagdeling og rytme samt karaktergivende træk.

Samtidig sættes der rammer for, at erstatningsbyggeri samt til- og ombygning til eksisterende bebyggelse skal ske under hensyntagen til den oprindelige arkitektur og områdets karakter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har under processen haft løbende dialog med køberen af ejendommene.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, REGIONALT, Debat

Regionsrådsvalg: Iltsvind kræver handling fra begge sider af Lillebælt

22. oktober 2021 KV21

Regionsrådskandidat Nils Sjøberg, Radikale Venstre, skriver: Iltsvindet i den sydlige del af Lillebælt ved Als har aldrig været mere alvorlig end nu. Den 1. oktober oplyste National Center for Miljø og Energi, at iltsvindet nu, i efteråret 2021, er det største i mange år. Og det, mens temperaturerne, som ellers er en afgørende faktor i […]

Læs mere...