Magten i Byrådet: Venstre og DF har ikke gi’et op endnu

24. november 2013 Politik

Venstre og Dansk Folkeparti har skrevet et åbent brev, hvor de tilbyder den konservative Ole Wandahl Stenshøj borgmesterposten. På valgnatten endte forhandlingerne med, at Erik Lauritzen fra socialdemokraterne skulle være ny borgmester.

Venstre og DF stadig på jagt efter flertal.

Venstre og DF stadig på jagt efter flertal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag ham står Socialdemokraterne, Fælleslisten, Enhedslisten, Konservative og Slesvigsk Parti.

Venstre og Dansk Folkeparti får ikke indflydelse.

Det har Peter Hansen opdaget og derfor tilbyder Venstre og Dansk Folkeparti den konservative Ole Wandahl Stenshøj borgmesterposten og Slesvigsk Parti viceborgmesterposten og to udvalgsformandsposter efter eget valg.

Det har Peter Hansen og Stefan Lydahl offentliggjort i et

Åbent brev til:

De nyvalgte byrådsmedlemmer fra det Konservative Folkeparti og Slesvigsk Parti samt de vælgere, som har stemt på det Konservativt Folkeparti og Slesvigsk Parti ved kommunalvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ved, at dette åbne brev er utraditionelt, men det er situationen også.

På valgnatten valgte det Konservative Folkeparti at gå til Socialdemokraterne og Enhedslisten og dermed lægge det 16. og afgørende mandat til, at Sønderborg de kommende fire år bliver en rød kommune med skattestigninger. Efterfølgende tilsluttede Slesvigsk Parti sig.

Såvel DF som Venstre fik at vide, at vi ikke var velkomne. Dermed viste partierne med al tydelighed, at det ikke var et bredt forankret samarbejde, de ønsker for Sønderborg Kommune de kommende 4 år. Det synes vi er trist. Trist for kommunen. Trist for samarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet af kommunevalget den 19. november viste ellers et flertal for et socialt liberalt borgerligt byråd.

Peter Hansen har været en tur i blækhuset.

Peter Hansen har været en tur i blækhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

DF og Venstre ville gerne sikre, at dette også blev manifesteret i de kommende 4 år i Sønderborg. Det ønske har vi fortsat. Også selv om det betyder, at vi ikke kan få borgmesterposten. Alene af den grund, at vi har Sønderborg kommunes fremtidige udvikling som vores 1. prioritet.

Selve konstitueringen af det nye byråd foregår først den 12. december, så derfor appellerer vi endnu engang til alle de, som har stemt på Det konservative Folkeparti og Slesvigsk Parti.

DF og Venstre har for, at sikre at vælgernes ønske også udtrykkes i kommunens fremtidige ledelse tilbudt, at sikre grundlaget for en sådan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har vi tilbudt de konservative borgmesterposten i Sønderborg.

Og tilbudt Slesvigsk Parti viceborgmesterposten og to udvalgsformandsposter efter eget valg.

Vigtigst af alt, så tilbyder vi en politik, der tager udgangspunkt i borgerlige værdier og en vækst-vision for Sønderborg Kommune.

Vi ved, det er meget utraditionelt at offentlig gøre et sådant tilbud, men vi føler, det er vigtigt, at de vælgere og partimedlemmer, der har stemt på de to partier, er fuldt vidende om, hvilket alternativ der er. Dette alternativ kan udtrykkes ved konstitueringen den 12. december.

Dansk Folkeparti og Venstre, Danmarks liberale parti.

Stefan Lydal & Peter Hansen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Sønderborg, Frivillige

Nu kan du få et gratis førstehjælpkursus

5. oktober 2022 Sønderborg

Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning. Hjerteløbere tilkaldes, hvis der sker et hjertestop i et område tæt på dem, og de er ofte fremme og yder førstehjælp i de afgørende minutter, indtil ambulancen kommer frem. […]

Læs mere...