Maleri viser Sønderborg er Årets Ungdomskommune 2017

Arkivfoto
Arkivfoto
1. februar 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag eftermiddag var Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, i Sønderborg for at overrække det synlige bevis på, at Sønderborg er Årets Ungdomskommune 2017.

“Det er dejligt, der er medlemmer fra Byrådet tilstede og endnu mere dejligt er det, der faktisk også er nogle unge mennesker. Det er jo ligesom dem, som det hele handler om”, siger Kasper Sand Kjær i sin lille tale, der blev holdt i foyeren på Rådhuset.

Herefter sagde han tillykke med prisen og fortalte lidt om, hvorfor Sønderborg fortjener den.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her i Sønderborg samler i de unge, så de interesserer sig for samfundet. Unge i Sønderborg er lokalt aktive og globalt bevidste”, siger Kasper Sand Kjær. Han fremover også, at unge i Sønderborg mødes med unge, der bor syd for grænsen.

“I en tid, hvor grænser lukkes og nogle vil bygge mure, så er der brug for samarbejde. Og det gør I her i Sønderborg, hvor unge mennesker samarbejder med unge fra Slesvig. I viser, I bor ved Porten til Europa – og indgangen til Danmark”, siger formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stolt borgmester

“Jeg vil sige tak for prisen. Den er vi stolte over og glade for. Og vi er klar over, at den forpligter”, siger Erik Lauritzen, inden han skal afsløre det maleri, der er prisen.

“I Sønderborg gør vi meget for at unge for lov til at komme til orde og på mange områder har de også indflydelse”, siger borgmesteren.

Til SønderborgNYT siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen:

“Inden vi lavede en egentlig ungepolitik, så var indsaterne for de unmge mere spredte. Vi blev for omkring et par år siden enige om at samle dem og det gav os ungepolitikken, hvor vi for eksempel gav de unge mulighed for at indrette pladsen på det grønne område i Store Rådhusgade overfor Brogade”, siger Helge Larsen.