Mange dyr spiser sundere end mennesker

27. september 2013 Frivillige

– Når vi har en hund eller en kat, så spørger vi, hvad der bedst at fodre dem med. Og se på landmændene, der er meget omhyggelige med at deres køer og grise får den helt rigtige mad, så de trives og vokser præcis, som de skal, siger N. C. Charles, der torsdag lærte medlemmer fra foreningen Ligeværd og andre lidt om betydningen af den rigtige kost, når målet er, at vi skal være gearet til at lære.

N. C. Charles fortæller, at sund mad kan løfte børns karakterer i skolen.

N. C. Charles fortæller, at sund mad kan løfte børns karakterer i skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis en landmand ser en ko, der står og tramper hele tiden, så ved ham, den mangler magnesium. Og sådan er det også hos mennesker. Dem der står og tripper rastløst mangler det også, siger N. C. Charles.

Nu kan man fristes til at tro, at et foredrag om sund mad, hvor der oven i købet bydes på en super sund ret, der er lavet af elever fra Troldkærskolen ved Rødding, bliver holdt i en kantine. Men faktisk er det Ford i Alsgade, der stiller de splinternye salgslokaler til rådighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beroliger dem med ADHD

– Når mennesker med ADHD tager magnesium, bliver de mere rolige og afslappede. Eleverne på Troldkær har lært, der er mange fordele ved at spise rigtigt. Og det betyder, der skal rugbrød, æg og olier ned På den måde holdes blodsukkeret jævnt og det er den optimale betingelse for at føle velvære og samtidig være gearet til at lære, siger N. C. Charles.

Det er ikke alle elever, der er vilde med hørfrø- eller rapsolie, men de kan hældes i smooties og så kan de ikke smages. troldkær-læreren forklarer, at vil teenagere ikke spise masser af det sunde, så må man narre dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Nogle gange siger vi, at de gerne må begynde med salaten, fordi kødet er lidt forsinket. Selvom de siger, de ikke kan li’ salat, så gør de det, siger han. Inden har lod de ord komme ud over læberne, havde han sikret sig, at hans elever var travlt optaget med at lave med på bål ude på Fords parkeringsplads.

Sund Wokret a la Troldhøj

Sund Wokret a la Troldkær

Artiklen fortsætter under annoncen

– Grøntsager er sunde, fordi maven skal have noget at arbejde med – og det allerbedste at give unge, der skal lære noget, det er blåbær. En række test har vist, at blåbær er bedre for indlæringen end gulerødder og andre sunde ting. Husk det i tiden frem mod jeres børns afgangsprøver eller eksamen.

Grøntsager og frugt kan være en smule dyrt. Men hvis vi så køber lidt mindre brød, så går det alligevel. Vi køber nemlig så meget brød, at vi ender med at smide knap halvdelen ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

>

Borgmester Aase Nyegaard og hendes partifælle fra Fælleslisten Erik Lorenzen lyttede med hos Ford.

– Det er interessant, det er så nemt at gøre det lettere for dig selv og sine børn, siger Aase Nyegaard.

Erik Lorenzen fortæller, at vi faktisk godt ved det med, at vi skal sørge for at spise rigtigt. Hvis bare vi passer lige så godt på os selv, som vi gør på vores bil, så sker der fremskridt.

Se flere billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442859045834448.1073741905.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...