Mange søger hjælp mod selvskade og spiseforstyrrelser

15. april 2015 112

Sønderborg Kommune indledte sidste år et samarbejde med LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Stor medlemsfremgang viser et behov for rådgivning og hjælp, som der er politisk glæde over, at man nu kan imødekomme. Gode resultater medfører nu, at flere tilbud kommer til.

Da LMS etablerede sig i Sønderborg i foråret 2014, havde foreningen 14 aktive medlemmer med bopæl i Sønderborg Kommune. Ved årets udgang var tallet steget til 77.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er foruroligende tal, foreningen dokumenterer. Også på landsplan er der et stærkt stigende behov for hjælp til især unge, der skader sig selv og har spiseforstyrrelser. Men samtidig med, at den opadgående tendens er stærkt bekymrende, glæder det mig, at vi med etableringen af en afdeling af LMS har fået en samarbejdspartner, som kan rådgive og støtte borgerne lokalt og i hele Sønderjylland”, siger Niels Ole Bennedsen, formand for Socialudvalget.

Han understreger, at en tidlig indsats er afgørende for at understøtte det primære formål med indsatsen, nemlig at forebygge, og her er den lokale tilstedeværelse af stor betydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen LMS arbejder med oplysning, rådgivning og støtte for at forebygge, at problemer med spiseforstyrrelser og selvskade udvikler sig til alvorlig sygdom. LMS yder også støtte til unge for at fastholde dem i job eller uddannelse trods sygdom, og der arbejdes med at undgå langvarige forløb, tilbagefald og genindlæggelser. Der arbejdes også med at styrke borgere, som gerne vil støtte pårørende, som lider af spiseforstyrrelser eller skader sig selv.

Fagpersoner i Sønderborg og de øvrige kommuner i landsdelen kan anbefale, at man kontakter foreningen.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

“I den forbindelse kan jeg da kun glæde mig over, at foreningen på baggrund af den gode start i Sønderborg har valgt at udvide sine aktiviteter i år, så der nu også tilbydes en støttegruppe for søskende til unge, som skader sig selv. Og at åbningstiden udvides for at give plads til en slags værested, ”Min torsdag”, med forskellige aktiviteter som mindfulness og coaching, som man også gennemfører i København og Aarhus med stor succes”, siger Niels Ole Bennedsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...