Marinehjemmeværnet hjalp grundstødt lystsejler fri

13. september 2022 112
Fra Budstikken MHV 814. Foto: Ole Kæhler
Fra Budstikken MHV 814. Foto: Ole Kæhler

Mandag klokken 17:22 fik Marinehjemmeværnet i Sønderborg udkald til en sejlbåd fra Holland, som var gået på grund i Augustenborg fjord

”Grundstøderen sad godt fast, men med hjælp af BUDSTIKKEN MHV814 kunne grundstøderen trækkes stille og rolig fri og kunne ved egen hjælp sejle videre i havn”, siger flotillechef Per Nielsen.

”Vi har til dato været kaldt ud til 12 indsatser i form af SAR, eftersøgning og redning samt og FAS/MAS. Og ved siden af det har vi haft 10 indsatser for Søværnet, Politiet og Toldvæsnet”.

I første omgang gik alarmen til beredskabet, som ville rykke med deres redningsbåd, men indsatsleder Bo Olesen nåede ikke ud af indkørslen, inden indsatsen blev aflyst igen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...