Martin Zeissler: Hvorfor kan syrere ikke vælge at blive i Nordborg?

2. januar 2015 Uncategorized

Ildsjæl Martin Zeissler, Nordborg, skriver:

Jeg er forvirret, frustreret, og meget undrende over Udlændingestyrelsens udmelding om, at der ikke kan klages over visitationen, når en flygtning får tildelt sin kommune i Danmark.

Hvordan kan en instans vurdere uden at ville revurdere en sag?

I Nordborg bliver jeg igen og igen mødt med disse ord:

Frivilllige i Nordborg ser på mennesker - Udlændingestyrelsen ser på paragraffer.

Frivillige i Nordborg ser på mennesker – Udlændingestyrelsen ser på paragraffer.

“Hvorfor kan syrerne ikke blive i byen, så vi bedre kan lære dem at kende, få dem integreret i vores samfund, fremfor alle dem så bare er på lynvisit, og tit skaber mere angst og frygt end nødvendigt”.

Jeg fatter det faktisk hellere ikke.

Jeg tænker især på en ung kunstner, som nu har fået et datter/mor forhold til en dansk kvinde, hvor hun føler sig tryg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hun kan desværre ikke blive, selvom det ville være det bedste for hende og vores lille samfund, da hun har nogle stærke egenskaber, ressourcer, som er en mangelvare i en lille by som Nordborg.

Kan vi ikke ikke gøre noget i fællesskab for at vores by modtager fastboende syrere i stedet for alle de, der ryger igennem udslusnings- systemet?

Kan vi få den unge kunstners sag til højeste instans, og få den revurderet, vil det være det første skridt på vejen til en ændring af den nuværende flygtninglov, som egentlig ikke er nogen værd overhovedet, fordi der bestemt hverken bliver taget hensyn til flygtningenes personlige ressourcer og det menneskelige aspekt.

Martin Zeissler undrer sig over at syrisk kvinde sendes ud af Nordborg.

Martin Zeissler undrer sig over at syrisk kvinde sendes ud af Nordborg.

Pointen

Og så længe der ikke bliver taget hensyn, hvordan skal et menneske så med glæde i sindet gøre den forskel, der gør at hun/han kan kalde sig en integreret dansker på sigt?

Skal de tvinges ud i et nyttejob, hvis de rent faktisk har en realistisk plan med deres liv i Danmark, som kan gøre dem selv-forsørgende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det ikke vejen frem for sund og stabil integration, hvis de selv får lov til at bestemme deres fremtid – og det gælder også mulighederne for at flytte kommune?

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...