Meld dig som bloddonor – og vær med til at redde liv

10. august 2022 Sønderborg

Antallet af bloddonorer i Sønderjylland er kritisk lavt. Blodbanken i Sønderborg opfordrer lige nu alle sunde og raske borgere mellem 17 og 65 år, der vejer mindst 50 kilo, til at melde sig til at give blod hurtigst muligt via bloddonor.dk. Det er for at sikre en stabil forsyning af blod til patienter i Sønderjylland, skriver Blodbanken.

De danske hospitaler er hver dag dybt afhængige af donorblod for, at kunne behandle patienter. Donorblod bruges f.eks. til kræftpatienter, ved operationer og hvis der opstår komplikationer ved fødsler. Enkelte hændelser kan hurtigt gøre lageret kritisk, derfor er det vigtigt, at der er et stabilt lager af blod i blodbanken.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har igen brug for flere bloddonorer i Sønderborg og Aabenraa, hvor blodbankerne ikke alene tapper blod til patienterne på sygehusene i Sønderjylland men også til patienterne på andre af regionens sygehuse. På den måde bliver der flere kræfter på Fyn og i Kolding til at tappe plasma, som der er brug for til andre patienter i hele regionen. Således kan donorerne og blodbankerne sammen hjælpe endnu flere” siger Jørgen Georgsen, der er chef for blodbanken i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

En stabil blodforsyning

Bloddonorerne giver frivilligt, ubetalt og anonymt en portion blod til blodbanken, så de kan hjælpe andre mennesker, der har brug for det. Landets i alt 180.000 bloddonorer er hver dag med til at sikre den nødvendige blodforsyning og gør en kæmpe forskel for andre mennesker.

Giv blod og red liv

For at blive bloddonor skal du være mellem 17 og 65 år, sund og rask og veje mindst 50 kg. Medicin, sygdomme og andre faktorer kan betyde, at du ikke kan blive bloddonor. Læs mere på bloddonor.dk eller kontakt blodbanken for at høre, om du kan hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tager kun cirka 20 minutter at give blod, og du kan give blod indtil den dag, du fylder 75 år. De 450 milliliter, man donerer ved en bloddonation, bliver hurtigt gendannet i kroppen.

Blodbanken i Sønderborg ligger på sygehuset og har åbent mandage 8.15-14.35, tirsdage 12.45-18.45 og torsdage 8.15-14.35.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...