Meld jer som frivillige brandmænd – så vi kan bevare vores lokale brandværn

13. marts 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Formand for Beredskabskommisionen Erik Lauritzen, skriver:

Som formand for Beredskabskommissionen – og som borgmester – kan jeg bekræfte at der er store udfordringer ikke blot for Rinkenæs frivillige Brandværn men for flere af vore gode lokale værn.

Vi har en primær opgave og forpligtigelse: Nemlig at sikre at der bliver slukket brande. Ikke kun dem med ild, men også andre situationer hvor det brænder på med oversvømmelser, forureninger, eller andre ulykker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen opfordrer flere til at melde sig ved brandsprøjterne, så vi kan beholde de lokale brandværn.

De frivillige værn er en meget vigtig del af vores beredskab og kombinationen af fastansatte brandmænd og frivillige har været optimal. Derfor har vi jo i Sønderborg kommune også holdt fast i modellen og i, at vi vil have vores eget lokale beredsskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld kan vi ikke gå på kompromis med, at responstider og krav til kapacitet skal overholdes – sikkerheden er det vigtigste.

Beredskabskommisionen og ledelsen i Brand og redning arbejder sammen med de lokale værn om at få flere frivillige til at gå ind i den spændende opgave, det jo også er at være brandmand og give tryghed for lokalbefolkningen.

De frivillige brandværn i de mindre byer har også en anden funktion som vi gerne vil værne om. Nemlig at være en del af kulturlivet, det sociale sammenhold i lokalområderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil således indtrængende opfordre til, at man overvejer, om man kan yde den frivillige indsats og bakke op om en af vore vigtige institutioner – brandværnet i lokalområdet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...