Mens Cut er ved at samle et stort hold til Stafet for Livet

9. august 2016 Sønderborg

Det er tredje år i træk, Mens Cut deltager med et hold i Stafet for Livet og det skyldes, at Lena Krag Schmidt brænder for at hjælpe kræftramte og deres familier.

“Det er så utroligt vigtigt, der kommer penge ind til Kræftens Bekæmpelse, så der kan gøres noget i kampen mod den frygtelige sygdom”, siger Lena Krag Schmidt til SønderborgNYT.

“Det vigtige for mig er, at der er rigtigt mange, der får lyst til at hjælpe Mens Cuts stafethold med penge og også, at der er mange, der melder sig til holdet, så vi når at komme rundt på stafetbanen rigtigt mange gange”, siger Lena Krag Schmidt, der i det daglige møder rigtigt mange kræftpatienter, som hun laver parykker til, når de skal i kemobehandling.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg møder rigtigt mange kræftpatienter, som  jeg hjælper med parykker, min tid og mit nærvær”, siger hun. Rigtigt mange af de kræftpatienter, som hun kommer i kontakt med, bruger hende til nogle af de svære samtaler.

“Jeg er jo ikke så tæt på dem, som familien er – og jeg er heller ikke en del af behandlingssystemet”, siger Lena Krag Schmidt. Altså er det lettere at tale frit med hende end det måske

er med andre.

“Med alle de kræftramte, som jeg har mødt, så har jeg jo lært en del om, hvordan det er at være ramt af sygdommen. Jeg har hørt rigtigt meget”, siger hun. De oplevelser gør det på en måde svært for Lena Krag Schmidt ikke at hjælpe gennem Stafet for Livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange hjælper os allerede

I Mens Cut er der en tombola, hvor man allerede nu kan købe lodder og være heldig og vinde en af de mange gode præmier, som er givet af en del af de erhvervsdrivende i Sønderborg.

“De penge, der kommer ind i tombolaen går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og det går de bidrag som både private og virksomheder støtter os med også”, siger Lena Krag Schmidt. Hun tilføjer, at man skal huske, at bidragene kan trækkes fra i skat.

“For mig er der meget socialt i at gøre noget for kræftramte og det handler om, at vi i fællesskabgør en indsats for at få flest mulige kroner ind og jeg er da lidt stolt over, at Mens Cuts hold to gange har slået Føtexs hold, når det gælder størrelsen på det beløb, vi fik samlet sammen”, siger Lena Krag Schmidt, der også har lidt konkurrencegener i bagagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal du være med?

Skal du til Stafet for Livet på Ringriderpladsen den 3. og 4. september med Lena Kragh Schmidt og Mens Cut, så skal du ind på Stafet for Livets hjemmeside og tilmelde dig holdet.

Det kan du gøre HER

“Kort inden Stafet for Livet finder sted, så kontakter vi de tilmeldte, så der kan laves en gå- og løbeplan. Vi skal jo lige høre, hvilke tider, der passer bedst for de forskellige deltagere”, siger Lena Krag Schmidt, der lover, at Mens Cut sørger for mad og drikke i hele stafetten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af mad- og drikkevarerne er skænket af andre virksomheder og resten betaler Mens Cut.

“Det er vigtigt for mig, at Stafet for Livet ikke modregner en eneste krone af dem, der kommer ind. Det dejlige ved at være med. Hver en tjent og doneret krone går direkte til Kræftens Bekæmpelse”, siger Lena Krag Schmidt. Lige så vigtigt er det for hendes egen måde at samle penge på, at det ikke gælder om at sælge en vare og så donere en procentdel af overskuddet.

“Så når nogen lægger 50 kroner i vores tombola, så går der 50 kroner til Stafet for Livet”, siger den lokale ildsjæl.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...