Misbrug af børn: Beredskabsplan godt fire måneder forsinket

8. februar 2014 Uncategorized

Børn- og Uddannelsesforvaltningen lægger nu beredskabsplanen for overgreb mod børn foran udvalgspolitikerne. Planen skal ifølge loven være køreklar 1. oktober sidste år, men forvaltningen har brugt tid på strukturændringer og har derfor først nu lavet den køreplan, der skal redde børn fra misbrug.

Beredskabsplanen skal sikre at alle ansatte, som arbejder direkte med børn og unge, kender og anvender kommunens beredskab ved vold og seksuelle overgreb.

Hele serviceområdet skal have samme viden og retningslinjer, så der hurtigt bliver handlet på situationer, hvor der er mistanke om eller viden om seksuelle og/eller voldelige overgreb mod børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligst på næste Byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Tidligst på næste byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med beredskabsplanen er at afklare definitioner og begreber, samt øge kendskabet til handlemuligheder og –pligt i forbindelse medviden eller mistanke om vold og seksuelle overgreb.

Beredskabet skal endvidere medvirke til at forebygge vold og seksuelle overgreb mod børn og unge samt hjælpe til en tidligere opsporing, så børn og unge og deres familier tilbydes den rette støtte og hjælp.

Udgangspunktet for beredskabet er, at alle børn og unge har ret til den bedst mulige hjælp.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...