Misbrug af børn: Beredskabsplan godt fire måneder forsinket

8. februar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Børn- og Uddannelsesforvaltningen lægger nu beredskabsplanen for overgreb mod børn foran udvalgspolitikerne. Planen skal ifølge loven være køreklar 1. oktober sidste år, men forvaltningen har brugt tid på strukturændringer og har derfor først nu lavet den køreplan, der skal redde børn fra misbrug.

Beredskabsplanen skal sikre at alle ansatte, som arbejder direkte med børn og unge, kender og anvender kommunens beredskab ved vold og seksuelle overgreb.

Hele serviceområdet skal have samme viden og retningslinjer, så der hurtigt bliver handlet på situationer, hvor der er mistanke om eller viden om seksuelle og/eller voldelige overgreb mod børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligst på næste Byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Tidligst på næste byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med beredskabsplanen er at afklare definitioner og begreber, samt øge kendskabet til handlemuligheder og –pligt i forbindelse medviden eller mistanke om vold og seksuelle overgreb.

Beredskabet skal endvidere medvirke til at forebygge vold og seksuelle overgreb mod børn og unge samt hjælpe til en tidligere opsporing, så børn og unge og deres familier tilbydes den rette støtte og hjælp.

Udgangspunktet for beredskabet er, at alle børn og unge har ret til den bedst mulige hjælp.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...