Misbrug af børn: Beredskabsplan godt fire måneder forsinket

8. februar 2014 Uncategorized

Børn- og Uddannelsesforvaltningen lægger nu beredskabsplanen for overgreb mod børn foran udvalgspolitikerne. Planen skal ifølge loven være køreklar 1. oktober sidste år, men forvaltningen har brugt tid på strukturændringer og har derfor først nu lavet den køreplan, der skal redde børn fra misbrug.

Beredskabsplanen skal sikre at alle ansatte, som arbejder direkte med børn og unge, kender og anvender kommunens beredskab ved vold og seksuelle overgreb.

Hele serviceområdet skal have samme viden og retningslinjer, så der hurtigt bliver handlet på situationer, hvor der er mistanke om eller viden om seksuelle og/eller voldelige overgreb mod børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligst på næste Byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Tidligst på næste byrådsmøde kan beredskabsplanen, der skulle være klar 1. oktober 2013, vedtages.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med beredskabsplanen er at afklare definitioner og begreber, samt øge kendskabet til handlemuligheder og –pligt i forbindelse medviden eller mistanke om vold og seksuelle overgreb.

Beredskabet skal endvidere medvirke til at forebygge vold og seksuelle overgreb mod børn og unge samt hjælpe til en tidligere opsporing, så børn og unge og deres familier tilbydes den rette støtte og hjælp.

Udgangspunktet for beredskabet er, at alle børn og unge har ret til den bedst mulige hjælp.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...