Mødrehjælpen har få ledige pladser til Måltidet

29. maj 2018 Sønderborg

Måltidet er en gratis aktivitet for børnefamilier med børn i alderen 5-14 år og deres søskende.

Aktiviteten foregår tirsdage i ulige uger fra kl. 17-19 i Humlehøj-Skolens skolekøkken, der har indgang i hjørnet fra parkeringspladsen ved Humlehøjhallen.

“Mad har altid været et samlingspunkt, men i dag er det desværre sådan, at det ikke er i alle familier, man samles om aftensmaden”, siger Joan Kaalby fra Mødrehjælpen. Men nu er Mødrehjælpen klar med Måltidet, hvor familier ikke blot spiser sammen.

Inger Lise Hansen og Joan Kaalby vil gerne have lidt flere med til Måltidet.

“De enkelte familier hjælpes ad med at lave maden. Og børnene skal hjælpe til”, siger Inger Lise Hansen, der også er frivillig i Mødrehjælpen i Sønderborg. Tanken er at komme væk fra, at børnene spiller iPad, mens mor ringer efter en pizza.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis er børn vilde med at lave mad og det er utroligt lærerigt”, siger Joan Kaalby. Børnene får viden om sunde råvarer og de opdager, det er vigtigt, at de også hjælper til, bidrager til familien.

Når familierne er samlet i skolekøkkenet, så giver det også mange gode snakke på kryds og tværs.

“Og efterhånden opdager vi, hvordan vi yderligere kan støtte de enkelte familier, der måske har brug for lidt ekstra”, siger Joan Kaalby til SønderborgNYT.

Aktiviteten, som starter op tirsdag den 8. maj, bliver i det første år betalt af Velux-Fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du være med?

Hvis du har lyst til at være med, så tilmeld dig ved at sende en SMS til mobilnummer 4264 0491. Når vi har modtaget og behandlet din tilmelding, vil du få besked på, om du og din familie kan tilbydes en plads på Måltidet.

Ved tilmelding skal du oplyse:

  • Kontaktpersons navn, adresse, postnummer og by
  • Kontaktpersons mobilnummer
  • Kontaktpersons e-mail
  • Antal voksne
  • Antal børn, der skal deltage
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Navne og alder på alle deltagere
  • Skriv gerne hvorfor du vil deltage i Måltidet
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...