Mommark Handelskostskole: Timetallet afspejles i karaktererne

1. juli 2013 Uncategorized

Hver sjette elev på Mommark Handelskostskole gennemfører de merkantile fagprøver indenfor detail, handel og kontor med et 12-tal.

Eleverne på Mommark Handelskostskole har op til 60 pct. flere lektioner end eleverne på andre tilsvarende skoler rundt om i landet. Det ses på karaktererne. De 960 elever, der det sidste år, har gennemført de merkantile fagprøver indenfor handel, kontor og detail, har gjort det med et gennemsnit på 7,66. Det svarer til et sted mellem den gode og fremragende præstation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom ministeriet ikke gennemfører sammenligninger mellem de enkelte hovedforløbsskoler, viser en normalfordelingskurve, at de gennemsnitlige karakterer er mellem 4 og 7 svarende til et sted mellem den jævne og gode præstation.

Claus Madsen siger, at mange undervisningstimer giver bedre karakterer.

Hver sjette af elever i Mommark gennemførte i 2012/13 fagprøven til topkarakteren 12. Karakteren blev givet til 81 kvinder og 78 mænd. Året før var det 107 kvinder og 50 mænd, hvis arbejde blev belønnet med topkarakteren. Til gengæld dumpede 34 elever i år mod 27 i fjor, hvor det samlede elevtal var på 901.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg er overbevist om, at kombinationen af de særlige læringsaktiviteter og antallet af lektioner har stor betydning for resultatet, som jeg naturligvis er yderst tilfreds med. Det underbygger vores strategi med, at vores undervisere skal have betydelige praktiske kompetencer indenfor de fag, de underviser i. Ja, jeg fristes til at citere den kendte new zealandske forsker John Hattie, der siger, at det er de bedste læreres elever, der klarer sig bedst, siger uddannelseschef Claus Madsen, der tiltrådte jobbet ved årsskiftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fagprøven på den merkantile erhvervsuddannelse svarer til håndværksfagenes svendeprøve. Eleverne kommer fra hele landet og er mellem 8 og 12 uger i Mommark, som regel fordelt på to ugen af gangen. Den ugentlige undervisning er på 40 lektioner.

Den overvejende del af eleverne gennemfører en handelsuddannelse inden for salg med brancheretning, som f.eks. Auto, Værktøj, Tekstil, El, Stål, Trælast og VVS. Derudover er der elever på handelsuddannelser i Indkøb og Logistik. Inden for detail er det medarbejdere i dagligvarebutikskæder, byggemarkeder og nærbutikker, der afslutter uddannelsen i Mommark. På kontorområdet er handelskostskolen eksempelvis det eneste sted i landet der uddanner advokatsekretærer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisningen af elever indenfor de merkantile uddannelsesretninger udgør 60 pct. af handelskostskolens omsætning. De sidste 40 pct. kommer fra en voksende efterspørgsel på efteruddannelse, og ledertræning indenfor mange brancher. Specielt er skolens teambuilding med udfordrende outdoor-learning-aktiviteter meget efterspurgt.

Mommark Handelskostskole er sammen med Det merkantile grundforløb HG og Sønderborg Handelsgymnasium en del af Business College Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...