Multikulturhus: Både dansk og tysk bibliotek

11. juni 2013 Uncategorized

Hvis alt går vel, får Sønderborgs kommende multikulturhus såvel et dansk som et tysk bibliotek.

– Sønderborg Kommune og det tyske mindretal er enige om, at multikulturhuset også på biblioteksområdet bør vise kulturel mangfoldighed, siger Hinrich Jürgensen, der er formand for det tyske mindretal.

– Vi har fra begyndelsen satset på, at der også bliver plads til ikke-kommunale institutioner og organisationer i multikulturhuset, siger projektleder Poul Valdemar Nielsen fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Det tyske bibliotek får brug for omkring 200 m2.

– Vi er sikker på, at placeringen i samme bygning vil være til gavn for begge biblioteker og deres personale, men ikke mindst lånerne, der får adgang til såvel dansk som tysk materiale, forklarer Nis-Edwin List-Petersen, der er direktør for de tyske biblioteker i Sønderjylland. Han tilføjer, at det tyske bibliotek vil være synligt markeret, så lånerne stadig vil opleve, at de er i ”Deutsche Bücherei”.

 

Deutsche Bücherei Sonderburg har i dag til huse på Rønhaveplads, hvor det deler bygningen med Deutsche Museum für Nordschleswig, det tyske museum.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...