Multikulturhus: Både dansk og tysk bibliotek

11. juni 2013 Uncategorized

Hvis alt går vel, får Sønderborgs kommende multikulturhus såvel et dansk som et tysk bibliotek.

– Sønderborg Kommune og det tyske mindretal er enige om, at multikulturhuset også på biblioteksområdet bør vise kulturel mangfoldighed, siger Hinrich Jürgensen, der er formand for det tyske mindretal.

– Vi har fra begyndelsen satset på, at der også bliver plads til ikke-kommunale institutioner og organisationer i multikulturhuset, siger projektleder Poul Valdemar Nielsen fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Det tyske bibliotek får brug for omkring 200 m2.

– Vi er sikker på, at placeringen i samme bygning vil være til gavn for begge biblioteker og deres personale, men ikke mindst lånerne, der får adgang til såvel dansk som tysk materiale, forklarer Nis-Edwin List-Petersen, der er direktør for de tyske biblioteker i Sønderjylland. Han tilføjer, at det tyske bibliotek vil være synligt markeret, så lånerne stadig vil opleve, at de er i ”Deutsche Bücherei”.

 

Deutsche Bücherei Sonderburg har i dag til huse på Rønhaveplads, hvor det deler bygningen med Deutsche Museum für Nordschleswig, det tyske museum.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 112, Sønderborg

Leder efter kvinde som ‘forsvandt’ fra Alssundbroen

19. juni 2021 112

Lørdag aften omkring klokken 22 blev der ringet 112, fordi nogen havde set en midaldrende kvinde iført grøn jakke eller trøje på Alssundbroen – og pludselig var hun væk. Det gjorde, at Brand og Redning blev alarmeret og de hastede til Alssund, hvor de satte deres båd i vandet og begyndte at lede efter kvinden. […]

Læs mere...