Naser Khader: Syriske flygtninge hjælpes bedst i Syrien

17. september 2015 Politik

Der er ikke præcise tal på, hvor mange flygtninge, der er kommet ind i Danmark den seneste tid, men Naser Khader bebuder, at der kommer mange flere, hvis ikke Vesten opretter sikkerhedzoner i Syrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”IMG_0925″ width=”286″ height=”300″ />

“Syrien er et land med 21 millioner indbyggere og de 13 millioner er på flugt. Flere millioner sidder i lejre i Jordan, en stor del er i Tyrkiet og andre nabolande er også fyldt til bristepunktet”, siger Naser Khader onsdag aften, hvor han er inviteret i Skansen af LOF Syd.

“Saudiarabien har en tom teltlejr med plads til 2 millioner mennesker. Teltene er udstyret med tv og airkondition. Men Saudiarabien ser nødig Syrien få demokratisk styre, fordi det kan friste landets egen befolkning til at ville det samme”, siger Naser Khader til de godt tres mennesker, der var kommet for at lytte.

“EU blev ramt af 160.000 flygtninge, som det koster milliarder at integrere og næste år kommer der uden tvivl endnu en bølge med 160.000 flygtninge og sådan bliver det ved, så længe Vesten ikke vil beskytte syrerne i Syrien. Der skal en slags gårdvagt derned og beskytte civilbefolkningen i to området, så kan Assad og de forskellige fraktioner slås udenfor de zoner”, siger Naser Khader.

Syrernes værste fjende er ifølge Naser Khader landets egen præsident, fordi han kaster bomber og bruger kemiske våben mod sin egen befolkning. Han gør intet for at bekæmpe Islamisk Stat og andre grupper.

“Han håber, at Islamisk Stat er så grusomme, så hans befolkning foretrækker ham”, siger Naser Khader.

Frihed er vejen til vækst

Når der ikke er frihed i de arabiske lande, så kan man ikke give indbyggerne høje uddannelser og dermed sker der ingen vækst i de arabiske lande medmindre de har olie.

Der de veluddannede syrere, der er kommet til Danmark, Naser Khader er mere bekymret for alle dem i lejre i Syriens nabolande og for de internt fordrevne.

Der de veluddannede syrere, der er kommet til Danmark, Naser Khader er mere bekymret for alle dem i lejre i Syriens nabolande og for de internt fordrevne.

“Og når alle efterhånden har parabol, så kan de menige borgere se, at der er andre måder at leve på. Der er stor forskel på at være fattig i et arabisk land og at bo som man ser i serien om Beverly Hills. Landenes unge ved, at alt kan blive bedre, så de vil have frihed”, siger Naser Khader. Desværre er vesten ikke parat til at hjælpe de unge arabere med at få frihed og demokrati.

“Så vi må i stedet erkende, der i årevis vil strømme flygtninge ud fra Syrien. Vi må gøre som med de vietnamesiske bådflygtninge og få hele verden til at hjælpe, for EU alene kan ikke tage dem alle”, siger Naser Khader.

“USA har taget imod 1400 syriske flygtninge og Japan har sagt velkommen til fem”, siger han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk