Naser Khader: Syriske flygtninge hjælpes bedst i Syrien

17. september 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Der er ikke præcise tal på, hvor mange flygtninge, der er kommet ind i Danmark den seneste tid, men Naser Khader bebuder, at der kommer mange flere, hvis ikke Vesten opretter sikkerhedzoner i Syrien.

IMG_0925

“Syrien er et land med 21 millioner indbyggere og de 13 millioner er på flugt. Flere millioner sidder i lejre i Jordan, en stor del er i Tyrkiet og andre nabolande er også fyldt til bristepunktet”, siger Naser Khader onsdag aften, hvor han er inviteret i Skansen af LOF Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Saudiarabien har en tom teltlejr med plads til 2 millioner mennesker. Teltene er udstyret med tv og airkondition. Men Saudiarabien ser nødig Syrien få demokratisk styre, fordi det kan friste landets egen befolkning til at ville det samme”, siger Naser Khader til de godt tres mennesker, der var kommet for at lytte.

“EU blev ramt af 160.000 flygtninge, som det koster milliarder at integrere og næste år kommer der uden tvivl endnu en bølge med 160.000 flygtninge og sådan bliver det ved, så længe Vesten ikke vil beskytte syrerne i Syrien. Der skal en slags gårdvagt derned og beskytte civilbefolkningen i to området, så kan Assad og de forskellige fraktioner slås udenfor de zoner”, siger Naser Khader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syrernes værste fjende er ifølge Naser Khader landets egen præsident, fordi han kaster bomber og bruger kemiske våben mod sin egen befolkning. Han gør intet for at bekæmpe Islamisk Stat og andre grupper.

“Han håber, at Islamisk Stat er så grusomme, så hans befolkning foretrækker ham”, siger Naser Khader.

Frihed er vejen til vækst

Når der ikke er frihed i de arabiske lande, så kan man ikke give indbyggerne høje uddannelser og dermed sker der ingen vækst i de arabiske lande medmindre de har olie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der de veluddannede syrere, der er kommet til Danmark, Naser Khader er mere bekymret for alle dem i lejre i Syriens nabolande og for de internt fordrevne.

Der de veluddannede syrere, der er kommet til Danmark, Naser Khader er mere bekymret for alle dem i lejre i Syriens nabolande og for de internt fordrevne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når alle efterhånden har parabol, så kan de menige borgere se, at der er andre måder at leve på. Der er stor forskel på at være fattig i et arabisk land og at bo som man ser i serien om Beverly Hills. Landenes unge ved, at alt kan blive bedre, så de vil have frihed”, siger Naser Khader. Desværre er vesten ikke parat til at hjælpe de unge arabere med at få frihed og demokrati.

“Så vi må i stedet erkende, der i årevis vil strømme flygtninge ud fra Syrien. Vi må gøre som med de vietnamesiske bådflygtninge og få hele verden til at hjælpe, for EU alene kan ikke tage dem alle”, siger Naser Khader.

Artiklen fortsætter under annoncen

“USA har taget imod 1400 syriske flygtninge og Japan har sagt velkommen til fem”, siger han.

 

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...