Naturvandring: Oplev ny natur ved Stenderup

13. august 2013 Frivillige

Søndag d. 18. august er der mulighed for at se, hvordan et lille nyt naturområde er skabt ved motorvejen og hvordan dyr og planter er ved at tage området i brug. Den første naturvandring efter sommerpausen i Sønderborg Kommunes naturvandringsprogram går til Stenderup nær Dybbøl.

 

Da den nye motorvej Kliplev-Sønderborg var under planlægning, blev det vedtaget, at der skulle laves såkaldt erstatnings-natur for den ødelæggelse af natur og landskab, som motorvejen uundgåeligt ville føre med sig. Der er plantet ny skov, anlagt flere lidt større biotoper – som er leveområder for den vilde flora og fauna – og flere eksisterende vandhuller er restaureret og der er gravet en masse nye små vandhuller.IMG_7405

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Ved Stenderup Skov nær Dybbøl har en lokal landmand lagt jord til et nyt biotopområde, der består af både våde og tørre leveområder til dyr og planter. Allerede nu har vildtet taget området i brug og der er indvandret en lang række dyr og planter til de nye vådområder. Blandt de nye beboere er en del guldsmede-arter og andre vandinsekter samt salamandre og frøer. Også vandfugle som gråand, blishøne og lille lappedykker har taget de nye herligheder til sig, og alle har fået unger denne sommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

På turen skal vi se på, hvordan naturen er ”flyttet ind”, og vi skal bl.a. med net undersøge hvilket liv, der er under vandoverfladen.

 

Tidspunkt: Søndag d. 18. august kl. 10-12.

Mødested: På en høstet mark med parkeringsmulighed ved siden af adressen Stenderup 21 (Broager Truckservice), tilkørsel fx fra motorvejsrundkørslen ved Dybbøl.

Husk gummistøvler, tøj efter vejret, og gerne en kikkert.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. juni 2021 112, Sønderborg

Her er stilladset hvor en mand faldt igennem

14. juni 2021 112

På billedet ser man hullet i stilladset, som en mand mandag morgen faldt igennem. Stilladset står på den tidligere JF-grund ved Vølundsgade i Sønderborg. “Længere nede på stilladset sidder længebjælken, som er med til at sikre, at stilladset ikke rykker sig – og havde det rykket sig, så ville ikke blot en enkelt, men flere […]

Læs mere...