Nordborg er kommet tættere på at være med i ordningen med Frie Bymidter

8. marts 2023 Politik

Teknik-, By- og Boligudvalget godkendte den 5. april 2022 at indsende en interessetilkendegivelse om deltagelse i forsøgsordningen med Frie bymidter med bymidten i Nordborg som projekt og i juni 2022 blev Nordborg udvalgt på baggrund af interessetilkendegivelsens beskrivelse af et innovativt og nytænkende forsøgsprojekt.

Næste skridt er, at der skal indsendes en kvalificerende forsøgsansøgning. Plan- og Landdistriktsstyrelsen vil vurdere ansøgningerne ud fra hvorvidt projektet er realistisk at gennemføre, herunder også økonomisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kvalificerede forsøgsansøgning skal blandt andet indeholde: Projektidé, evalueringsdesign, tidsplan, forsøgshjemmel, regelfritagelse og finansiering.

“Hvis vores ansøgning bliver godkendt er det win-win for Nordborg, hvor vi får gearet nogle af de penge, vi i forvejen har sat af, så vi enten kan sætte flere ting i gang og – eller – gennemføre de planlagte ting hurtigere end ellers”, siger Venstre udvalgsmedlem, Tage Petersen, til SønderborgNYT.

”Det er også vigtigt, at projekterne i midtbyen hænger godt sammen med de øvrige tiltag på Nordals – ikke mindst ferieresortet”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk