Nordborg genforeningsstens skæbne afgøres på Byrådsmødet i Broager-Hallen

28. oktober 2020 Byrådsmøder

Onsdag eftermiddag sidder de folkevalgte lokalpolitikere bænket i Broager-Hallen, som lægger lokale til månedens Byrådsmøde, der på grund af Corona-restriktionerne er flyttet væk fra Rådhuset.

Og et af punkterne på listen med sager, der skal behandles, handler om Nordborgs genforeningssten.

Den er flyttet fra sin plads ved Nørherredhus til Søvænget – og flytningen er sket uden at forvaltningen har snakket med indbyggerne i Nordborg og med stenens ejer, Nordborg Sangforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Teknik- og Miljøudvalget synes et flertal, at stenen skal blive stående i Søvænget. Men det synes Tage Petersen fra Venstre ikke – og derfor har han fået sagen i Byrådet.

“Håbet er, at der kan komme et flertal, som stemmer for, at Nordborg Sangforenings genforeningssten skal stilles tilbage på sin plads”, sagde Tage Petersen forleden til SønderborgNYT.

SønderborgNYT sender live-tv fra hele Byrådsmødet – og du kan se med på SønderborgNYTs Facebookside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...