Nordborg kom et skridt nærmere en friskere bymidte

13. juni 2022 Politik

Sydjylland er flot repræsenteret blandt de 14 mindre, danske byer, som er udvalgt til potentielt at kunne få penge fra staten til at friske deres bymidter op – for eksempel ved at sanere slidte bytorv og udbyde nye velfærdsfunktioner lokalt.

Et projekt i Nordborg er udvalgt blandt i alt 32 interessetilkendegivelser.

”Mange mindre byer er blevet slidt ned efter kommunesammenlægningerne, hvor der er forsvundet vigtige funktioner og skabt tomme butiksruder. Aftalen er et forsøg på at få nogle erfaringer med, om vi kan genskabe noget liv i hjertet af de mindre byer med nye funktioner og genopretning. Jeg ser frem til, at projekterne bliver udfoldet nærmere af de lokale byer”, siger SF’s landdistriktsordfører, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordborgs projekt-idé går ud at lave et nyt velfærdscenter i Nordals Skolens bygninger. Ledige bygninger på skolen skal omdannes til et samlingssted og multihus, som samler offentlige-, forenings- og private funktioner centralt i bymidten. Det omfatter blandt andet bibliotek, borgerservice, lokaler til foreninger og hjemmearbejdspladser.

Processen herfra er, at Nordborg og de 13 øvrige byer nu får mulighed for at udforme en endelig ansøgning om at blive en del af forsøgsordningen. Byerne skal i dialog med de statslige myndigheder afklare behov og muligheder for regelfritagelser. Det forventes at aftalekredsen tager endelig stilling til, hvilke bymidter, der indgår i forsøgsordningen, i starten af 2023.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få del i de statslige penge, skal der laves lokale velfærdsfunktioner, ligesom der skal være kommunal medfinansiering.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...