Nu bliver maskinmesteruddannelsen i Sønderborg en realitet

22. marts 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Et bredt flertal af partier med regeringen, Venstre, SF, De Konservative, Danske Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne er blevet enige om, hvordan udflytningsaftalen fra juni 2021 skal udmøntes frem mod 2030. Aftalen skal sikre uddannelsesmuligheder i hele landet, og i aftalen er der afsat tre millioner kroner til etableringen af en maskinmesteruddannelse i Sønderborg.

Forventningen er, at der i 2022 ansøges om at få stablet uddannelsen på benene, og at den kan starte op i 2023. Finansordfører for Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht glæder sig over aftalen som helhed og over prioriteringen af en maskinmesteruddannelse i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det her er en virkelig god aftale, der går på to ben i forhold til uddannelse. Vi udvider de unges muligheder for at tage en uddannelse på tværs af landet og styrker grundlaget for de eksisterende lokale uddannelser, samtidig med, at vi fortsat sikrer stærke universiteter i de fire største byer i landet”, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

”De seneste 10-20 år er Danmark blevet mere og mere centraliseret. Det er en helt skæv udvikling både socialt og geografisk, og det gør sig desværre også gældende på uddannelsesområdet, hvor optaget på de videregående uddannelser i de fire største byer er eksploderet. Men der skal selvfølgelig være en mulighed for at uddanne sig i hele landet. Også i Sønderborg, hvor maskinmesteruddannelsen passer rigtig godt til vores område”, siger finansordføreren

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen indeholder en ambition om 100 nye uddannelsessatsninger uden for de fire største byer i Danmark. 41 nye uddannelsesinitiativer får ekstraordinære etableringsmidler. I den oprindelige aftale omfattede det 23 uddannelser. Aftalen afsætter blandt andet 805 millioner kroner af til etablerings- og udviklingsmidler mellem 2021-2028.