Nu er byrådspolitikerne klar til at forhandle spare-budget

24. august 2022 Politik

På byrådsmødet, onsdag, blev der lagt op til de budgetforhandlinger, som de 31 folkevalgte hen over de kommende uger skal komme i mål med. Og de forskellige partiet fortalte på byrådsmødet om deres tilgang til de kommende forhandlinger.

“Vi står desværre ikke med en udsigt, som kalder smilene frem. Meget tyder på, at vi ikke får lånet hjem til byggeriet af logistikcentret. Men vi går til forhandlingerne for at få lavet et budget i balance og vi vil selvfølgelig prioritere det, som vi synes, der vigtigt”, sagde Venstres ordfører, Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og eksempelvis synes vi ikke, at kommunen – og dermed skatteborgerne – skal betale den store ekstraregning, der er kommet fra Sydtrafik. Til gengæld synes vi, at der skal kigges på nogle effektiviseringer på Jobcenter”, sagde hun.

Slesvigsk Parti anbefaler mådehold 

“Nu skal vi i gang med et budget, som bliver vanskeligt og selvom det er lettere sagt end gjort, så vil vi vise mådehold”, sagde ordfører Stephan Kleinschmidt og tilføjede:

“Alle partier må begrave ideologierne og også den skarpe tone”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen penge

“Byrådet har ikke noget råderum i de kommende år – og det kommende budget er sådan set en redningsaktion, som blandt andet skyldes byggeriet af logistikcentret, som vi troede vi kunne låne penge til”, sagde Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige.

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten foreslog, at Byrådet ikke alene ser på steder, hvor der kan spares,. men også på, hvor der kan tjenes penge.

“Vi kan jo se på grundskylden, på byggesagsgebyrer og lignede”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti har også fanget alvoren med det kommende budget.

“Vi må løse den opgave i fællesskab og nøgleordet bliver mådehold”, sagde Stefan Lydal og fortalte videre, at der også skal kigges på de opgaver, som allerede er udliciteret.

“Vi skal sørge for, at vi får de bedste tilbud”.

Enigt byråd er et godt signal

“Det er et rigtigt godt signal, når det er et enigt byråd, som står bag et budget. Og vil vi stå sammen, så kan vi også. Vi skal bare passe på, at vi ikke taler os væk fra hinanden – og så skal vi løse opgaven ved forhandlingsbordet”, sagde ordføreren fra Socialdemokratiet, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sendte byrådsmødet direkte, gense her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 112, Sønderborg

Havegrill startede en mindre brand

8. februar 2023 112

Onsdag omkring klokken 18 blev der ringet efter Sønderborg Brand og Redning fra Goethesgade, fordi der var ild i en havepavillon og noget kvas. “Der var en, som havde gang i havegrillen og det var ilden fra den, der fik fat i pavillonen og kvaset”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. “Og så vil jeg […]

Læs mere...