Nu kan du få et gratis førstehjælpkursus

5. oktober 2022 Sønderborg

Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser til borgere, der er – eller ønsker at være – en del af den landsdækkende Hjerteløber-ordning. Hjerteløbere tilkaldes, hvis der sker et hjertestop i et område tæt på dem, og de er ofte fremme og yder førstehjælp i de afgørende minutter, indtil ambulancen kommer frem.

Den 13. oktober fra kl. 17-21 holder Dansk Folkehjælp et gratis førstehjælpskursus på fire timer i Sønderskov Hallen og det er for alle, der ønsker at være hjerteløber og få genopfrisket sin førstehjælpskompetencer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som hjerteløber bliver man tilkaldt, hvis der sker et hjertestop i nærheden af det område, man befinder sig i. Tid er afgørende, når det handler om at redde liv, og derfor er det vigtigt, at der hurtigt kan være hjælpere til stede og yde førstehjælp og potentiel genoplivning. Er uheldet ude, bliver hjerteløberne kontaktet gennem en app på telefonen.

Det er ikke et krav, at man skal have et førstehjælpskursus for at blive hjerteløber, men i samarbejde med Region Syddanmark afvikler Dansk Folkehjælp gratis førstehjælpskurser til alle, der ønsker at være hjerteløber i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding skal ske via kursusbevis.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...