Nu kommer renoveringen af Nordals-Skolen et skridt nærmere

1. marts 2022 Politik
Pressefoto
Pressefoto

Nordals er et område, som oplever et faldende indbyggertal og derfor er der sat gang i flere bosætningsinitiativer og udstykninger af parcelhusgrunde, som skal være med til at gøre, at Nordals bliver et attraktivt sted at bo.

Attraktive dagtilbud, skole- og fritidstilbud vil støtte de tiltag og sikre at området og lokalsamfundet kan udvikles i en positiv retning og derfor skal Børne- og Uddannelsesudvalget torsdag godkende et kommissorium for en Masterplan for Nordals-Skolen og udpege to udvalgsmedlemmer, som skal med i styregruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordals-Skolen kan i dag opleves som en meget tydelig markør på den affolkning der de seneste år har fundet sted. Der er mange frie arealer på skolen og store afstande mellem børnegrupperne. Dertil lider nogle områder på skolen af stort vedligeholdelsesmæssigt efterslæb, hvilket giver anledning til at revurdere brugen, optimere arealerne og renovere bygningsmassen, så skolen tilpasses de nuværende omstændigheder. Herunder vil det i samarbejde med skolen afsøges, hvilke arealer der ikke udnyttes til fulde og hvordan arealerne kan optimeres – også ved at fjerne uudnyttede bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordals-Skolen og Dagtilbudsdistriktet Als samarbejder omkring rullende skolestart, hvilket har vist en positiv effekt på overgangen fra dagtilbud til skole. Med en renovering af skolen vil det være muligt at bidrage til den positive udvikling ved at skabe moderne læringsmiljøer, hvor dagtilbuddene i Nordals får en base på skolen.

Et renoveringsprojekt på Nordals Skolen skal derfor samlet set betragtes som et bidrag til udviklingen af Nordborg, idet skolen kan transformeres til et multihus for flere offentlige services, foreninger og sundhedstilbud.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...