Ny frivillighedsvision vedtaget i Byrådet

29. april 2020 Politik

Sønderborg Kommune skal have en ny politik for det frivillige sociale og sundhedsfremmende område, der gælder for perioden 2020-2023. Politikken består overordnet af en frivillighedsvision og fire fokusområder.

Frivillighedsvisionen er:

Fællesskaber er noget, vi skaber sammen

Vi gør fællesskabet attraktivt for alle

Vi skaber sammenhæng på tværs

Vi gør det nemt at involvere sig.

Med frivillighedsvisionen er der et centralt fokus på at tænke aktivt medborgerskab i bredere forstand ind i kommunens aktiviteter. Der skal være plads til en større mangfoldighed af aktive medborgere, hvor alle får mulighed for at bidrage med det, de kan. Udgangspunktet skal være, at frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde og aktivt medborgerskab skal udføres i fællesskabets tegn samtidig med, at det skal passe ind i en hverdag, hvor den enkelte ikke nødvendigvis behøver at være tilknyttet en forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis der skulle være en enkelt, der har interesse for sundhedspolitik, så kan jeg sige, at det er den fjerde af slagsen, som jeg har været med til at lave. Og jeg vil gerne sige tak til alle de mennesker, der har deltaget i workshops og svaret på spørgsmål”, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen på onsdagens byrådsmøde.

Ensomhed koster

“Frivillighed er et værn mod ensomhed og der er netop kommet en skrivelse, som er lavet på baggrund af en undersøgelse, som blev lavet før Coronaen. Og den siger, at bare to ugers ensomhed koster på fysikken og psyken”, sagde Helge Larsen på en videoforbindelse fra sit hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...