Ny lokalplan for udviklingen af Sønderborgs bymidte

4. juni 2020 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg bymidte er i dag omfattet af en række ældre lokalplaner, som ikke længere er tidssvarende. Det er forvaltningens vurdering, at det eksisterende administrative grundlag ikke gør det muligt at udvikle bymidten hensigtsmæssig.

For tre år siden godkendte Teknik- og Miljøudvalget at der blev sat gang i en ny lokalplan for Sønderborg bymidte. Den nye lokalplan afgrænses omkring bymidtens centrale handelsgader og har til formål at danne rammerne for en mere sammenhængende, tidssvarende og fremtidssikret udvikling af bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har lokalplanen til formål at sikre bevaring af bymidtens særlige bygningsmæssige kulturarv, der medvirker til at formidle byens historie og gøre Sønderborg til Danmarks flotteste handelsby, skriver forvaltningen, som skal have grønt lys fra Teknik- og Miljøudvalget, inden der arbejdes videre med opgaven.

Som en del af lokalplanprocessen foreslår forvaltningen at inddrage en række interessenter i forskellige faser af processen.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...