Ny lokalplan for udviklingen af Sønderborgs bymidte

4. juni 2020 Politik

Sønderborg bymidte er i dag omfattet af en række ældre lokalplaner, som ikke længere er tidssvarende. Det er forvaltningens vurdering, at det eksisterende administrative grundlag ikke gør det muligt at udvikle bymidten hensigtsmæssig.

For tre år siden godkendte Teknik- og Miljøudvalget at der blev sat gang i en ny lokalplan for Sønderborg bymidte. Den nye lokalplan afgrænses omkring bymidtens centrale handelsgader og har til formål at danne rammerne for en mere sammenhængende, tidssvarende og fremtidssikret udvikling af bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har lokalplanen til formål at sikre bevaring af bymidtens særlige bygningsmæssige kulturarv, der medvirker til at formidle byens historie og gøre Sønderborg til Danmarks flotteste handelsby, skriver forvaltningen, som skal have grønt lys fra Teknik- og Miljøudvalget, inden der arbejdes videre med opgaven.

Som en del af lokalplanprocessen foreslår forvaltningen at inddrage en række interessenter i forskellige faser af processen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...