Ny lokalplan for udviklingen af Sønderborgs bymidte

4. juni 2020 Politik

Sønderborg bymidte er i dag omfattet af en række ældre lokalplaner, som ikke længere er tidssvarende. Det er forvaltningens vurdering, at det eksisterende administrative grundlag ikke gør det muligt at udvikle bymidten hensigtsmæssig.

For tre år siden godkendte Teknik- og Miljøudvalget at der blev sat gang i en ny lokalplan for Sønderborg bymidte. Den nye lokalplan afgrænses omkring bymidtens centrale handelsgader og har til formål at danne rammerne for en mere sammenhængende, tidssvarende og fremtidssikret udvikling af bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har lokalplanen til formål at sikre bevaring af bymidtens særlige bygningsmæssige kulturarv, der medvirker til at formidle byens historie og gøre Sønderborg til Danmarks flotteste handelsby, skriver forvaltningen, som skal have grønt lys fra Teknik- og Miljøudvalget, inden der arbejdes videre med opgaven.

Som en del af lokalplanprocessen foreslår forvaltningen at inddrage en række interessenter i forskellige faser af processen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...