Nye Borgerliges byrådsmedlem bakker op om Lars Boje Mathiesen som ny formand

26. januar 2023 Politik
Bo Kleis Christensen i Byrådssalen. Foto: Ole Kæhler
Bo Kleis Christensen i Byrådssalen. Foto: Ole Kæhler

Den 7. februar skal der på en ekstraordinær generalforsamling ’vælges’ ny formand og også næstformand for Nye Borgerlige, fordi partistifter Pernille Vermund har bestemt sig for, at hun ikke længere selv skal sidde på posten. Og eneste kandidat til formandsposten er folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen, som er uddannet folkeskolelærer. Han har siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019 og har blandt andet været partiets finansordfører.

”Jeg skal desværre ikke afsted til den ekstra generalforsamling. Jeg er forpligtet i byrådsregi den aften, og jeg vægter mit byrådsarbejde højt. Jeg er sikker på, at mine mange gode partifæller nok kan klare opgaven uden min deltagelse, omend jeg selvfølgelig ville deltage hvis den aftenen var ledig i min kalender”, siger Bo Kleis Christensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partiets folketingsmedlem, Lars Boje Mathiesen, er eneste kandidat til formandsposten og der bliver mere tale om kåring end et egentligt valg.

”Jeg har egentlig ingen holdning til om jeg gerne havde set et kampvalg. Lars Boje Mathiesen har gjort det fortrinligt for Nye Borgerlige gennem de seneste seks år, og han sidder på et solidt mandat med sine mange personlige stemmer, så det ville – i mine øjne – være svært at finde endnu en lige så egnet kandidat, siger det lokale byrådsmedlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bakker 100 procent op

”Lars Boje Mathiesen har vist sit værd massivt på de sociale medier, hvor han også viser, at han blot er et menneske med begge ben på jorden. Jeg bakker ham naturligvis helt og fuldt op, ligesom jeg ville med andre kandidater og til næstformandsposten bakker jeg også helt og holdent op om den kandidat som generalforsamlingen vælger”, siger Bo Kleis Christensen.

Siden valget har to af partiets folketingsmedlemmer meldt sig ud af partiet. Senest er nyvalgte Mikkel Bjørn Sørensen hoppet over til Dansk Folkeparti og tidligere har Mette Thiesen meldt sig ud af Nye Borgerlige og er nu løsgænger i Folketinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også landsformand for Nye Borgerliges Ungdom, Malte Larsen, og næstformand samme sted, Mitchel Oliver Vestergaard, trækker sig fra deres poster og forlader partiet.

Partiets folketingsgruppe består nu af Pernille Vermund, Peter Seier Christensen, der trækker sig som næstformand, samt Lars Boje Mathiesen og Kim Edberg Andersen.

”Nye Borgerlige er en bevægelse i dansk politik og det bliver vi ved med at være – uanset hvad de store mediehuse så brygger sammen om os for tiden. Indadtil er der ikke den store palaver, men det forsøger medierne at skabe. Jeg glæder mig blot til det er overstået, så vi politikere igen kan få arbejdsro og for mit vedkommende til at passe mit byrådsarbejde”, siger det lokale parti- og byrådsmedlem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...