Nyreforeningen viste sengecyklerne frem

29. maj 2022 Tour de France
Sengecyklerne prøves af forbipasserende: Foto: Diana Sørensen
Sengecyklerne prøves af forbipasserende: Foto: Diana Sørensen

Nyreforeningen Sønderjylland markerede lørdag Nyrernes Dag – med et tvist af Tour de France-stemning i et åbent telt på gågaden i Sønderborg. Med sloganet Vi Cykler i Sengen gav Nyreforeningen deres helt eget bud på en aktivitet, der kan bidrage til Tour-stemningen samtidig med, at de fik sat fokus på nyreforeningens indsats for de dialysepatienter, der hver dag bruger mange timer i en hospitalsseng i forbindelse med behandlingen.

I teltet havde foreningen stillet to senge med sengecykler til fri afbenyttelse for de nysgerrige, og der var da også en del både unge og ældre forbipasserende, der gerne ville prøve cyklerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyreforeningen har fået et sponsorat fra LINAK-fonden til at dække udgifterne til to sengecykler, som dialysepatienterne har stor gavn og glæde af i hverdagen på dialyseafsnittet på Sønderborg Sygehus.

“Vi vil gerne vise, at selvom man er sengeliggende og har en livsvarig sygdom, så kan man alligevel både dyrke motion og have et fællesskab med andre. Patienterne cykler sammen i sengene og tæller kilometerne. Tilsammen har de to sengecykler tilbagelagt en rejse, der svarer til en cykletur til Sicilien”, fortæller foreningens formand, Else Lorenzen, til SønderborgNYT. /ds

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...