Nyt garantmøde-koncept gør ondt i Broagers foreninger

11. marts 2019 Broager

I fredags modtog garanterne i Broager Sparekasse indbydelse til årets garantmøde, der holdes den 27. marts.

Med et nyt garantmøde-koncept, der både skuffer og gør ondt i lokalsamfundet – i dobbeltforstand.

En hel aftenoplevelse med feststemning er kortet ned til forventelig to timer og afsluttes med smørrebrød.

Tidligere års underholdning med kendte danske kunstnere er nemlig sløjfet.

Det samme er middagen – og tilmed mister de lokale foreninger væsentlige beløb for deres indsats under garantmødet, skriver Broager dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparekassedirektør Lars Christensen forklarer om ændringerne:

“Vi har set et dalende deltagerantal gennem en lang periode nu. Der bliver tilmeldt færre og færre og det er under 10 procent af vores garanter, der deltager, så i stedet for at bruge en halv million kroner på garantmødet, ændrer vi konceptet, så vi får mulighed for også at give de 90 procent, der ikke er med, bedre vilkår. Med andre ord bliver det sådan, at de penge, vi ikke bruger på garantmødet, vil vi bruge på at give alle garanter et bedre tilbud”, forklarer Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad et forbedret garanttilbud indeholder, er ikke endeligt besluttet.

En økonomisk bet for foreninger

For foreningerne i Broager betyder sparekassens nye koncept, at det kommer til at gøre ondt i økonomien, fordi der ikke skal bruges så mange til at servere til garantmødet..

“Broager Sparekasse har betalt foreningerne i forhold til frivillige i det antal timer, de er i gang. Og for nogle foreninger/afdelinger rammer det hårdt, at vi i år sandsynligvis kan nøjes med to frivillige til hvert bord i stedet for fire og i år kun i to timer”, fortæller Ulrik Franke Andersen fra BUI Håndbold.

“Resultatet af sparekassens nye koncept er, at vi næste år skal forhøje kontingentet”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...