Nytårskur hvor der blev talt om alt det gode fra 2022

10. januar 2023 Politik

Tirsdag aftermiddag var Byrådet været for den årlige Nytårskur i Café Alsion, hvor erhvervsliv og frivillige foreninger var inviteret til kransekagekonfekt, bobler og taler. Det var borgmester Erik Lauritzen, som var dagens første taler og han sagde blandt andet:

“I lørdags blev den ortodokse jul fejret og det var også jul i Ukraine – og der blev holdt jul  for ukrainere i Augustenborg, hvor det var en gruppe frivillige, der satte scenen”.

Ukrainernes jul i Augustenborg, blev koblingen til at tale om året, der er gået.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 2022 startede Rusland deres krig i Ukraine og mange ukrainere flygtede. En del af dem kom til Sønderborg – og jeg er stolt over den måde, som borgerne i Sønderborg tog imod flygtningene på. Mange af ukrainerne er i job, så virkesomhederne viser også et socialt ansvar”, sagde borgmester Erik Lauritzen og drejede så ind på energikrise og inflation.

“Begge dele mærker alle – kommune, erhvervsliv og de mange familier og nu er der svage tegn på en stigende ledighed”.

Han fortalte videre, at de stigende priser har ramt hårdt i mange familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er det godt, vi har frivillige foreninger, som hjælper”.

Byrådets arbejde

“Fra starten af 2022 blev det nyvalgte byråd mødt af store udfodringer, hvor der skulle spares penge og budget 2023 viser også, vi har strammet balderne for at kunne give den vælfærd, som vi gerne skal”, sagde borgmesteren.

“Det er dejligt at opleve, at når det handler om de store udfordringer, så står vi sammen i Byrådet”, sagde han videre og fortalte efterfølgende, at ikke alt i 2022 har været skidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde den store energikonference, som satte Sønderborg på verdenskortet, når det gælder grøn omstilling. Og vi havde et Tour de France og det kommer med i historiebøgerne, at vi var målby for tredje etape”, sagde borgmesteren og fortalte derefter om de 100 dage op mod Tour-dagen, hvor der var masser af ‘opvarmningsarrangementer’.

“Hertil kommer, at det første spadestik til Nordborg Resort blev taget og vi har fået at vide, der har været 70.000 besøgende i Den Kongelig Køkkenhave, så der er bestemt en del positivt at sige om året, der gik”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye folk ved roret

Lars Tveen, som har overtaget direktørstillingen i Bitten & Mads Clausens Fond efter Per Have, der er blevet bestyrelsesformand i fonden fortalte, at der er kommet nye ansigter i fondens bestyrelse.

“Men det ændrer ikke fonden, hvor vi fortsat fokuserer på samarbejde med kommunen, uddannelser og erhvervsliv”, sagde han i sit oplæg til Byrådets nytårskur.

“Når vi er mange, så kan vi løfte i flok og jo flere vi er, jo mere kan vi løfte, så det er vigtigt, at flest muligt er med”, sagde Lars Tveen. Han fortalte videre, at flest muligt skal flytte til Sønderborg, så de kan blive ansat i de lokale virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kun 10 procent flytter alene på grund af et job – resten gør det for at bo et attraktivt sted”, sagde direktøren og tilføjede, at det derfor er vigtigt med attraktive uddannelser, boliger og et godt forenings- og kulturliv.

Idrætten er vigtig for vores trivsel

Hans Natorp, som er formand for Danmarks Idrætsforbund, var kommet en tur hjem til Sønderborg for at være med til nytårskuren. Han kunne fortælle, det står fint til i landets mange idrætsforeninger.

“Foreningerne er kommet fri af coronaen, som viste os, at foreningerne er vigtige for vores trivsel og det er dejligt, at foreningerne igen står stærkt”, sagde Hans Natorp. Han fortalte videre, at de mange foreninger rådes til at investere i grøn omstilling, så de kan få skruet ned for deres energiregninger.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...