Nytår: Udsigt til flere unge hjemløse

1. december 2013 Uncategorized

Kontanthjælpsreformen, der træder i kraft ved årsskiftet, betyder, at unge under 30 år skal modtage den såkaldte uddannelseshjælp i stedet for kontanthjælp. Ydelsen svarer i kroner og øre til SU. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen skaber større hjemløshed, mener socialrådgivere.

Regeringen skaber større hjemløshed, mener socialrådgivere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge regeringens regnestykker kan de unge på uddannelseshjælp betale 3.000 kr. om måneden for en bolig. Men i de større byer kan det blive svært at finde en bolig til de penge.

– Personligt kan jeg frygte, at de lavere ydelser vil sætte mange unge i en håbløs situation, siger Formanden for Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen, der er direktør for LejerBo, som administrerer 44.000 boliger på landsplan.

Formanden for socialrådgiverne, Majbrit Berlau, kritiserer de kommende regler.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er flere gode ting i kontanthjælpsreformen, men det er utvivlsomt, at den vil føre til flere hjemløse unge, og det er meget svært at motivere et ungt menneske til at tage en uddannelse, når vedkommende ikke ved, hvor han eller hun skal sove om natten, siger hun til Jyllands-Posten.

Altså kan reformen i sidste ende øge beskæftigelsen indenfor den såkaldte hjemløse-industri.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...