Økologisk byggeri – men hvordan?

8. februar 2016 Nordborg

Søndag den 6. marts fra 13 til 16.30 kan du blive meget klogere på økobyggeri, hvis du tilmelder dig til det gratis øko-arrangementet i Møllehusets Økologiske Bed & Breakfast i Nordborg.

Tilmelding sker på mail: maren.wiese@hotmail.com. Der er plads til 30 deltagere og du skal tilmelde dig senest 3. marts.

Foto: Møllehuset

Foto: Møllehuset

Værten på Møllehuset Maren Wiese fortæller om den økologiske renovering af det fine gamle hus, og fremviser
varmevægge, lerpudsede vægge samt isolering af loft med papir og træfiber.

Maren Wiese er ejer af det tidligere Møllerens Hus.

Hun er igang med at renovere det med økologiske materialer, i samarbejde med Uwe Voigt, som har virksomhed syd for grænsen.

De gode materialer

Jettie Nielsen viser billeder og fortæller om erfaringer med økologisk og bæredygtigt byggeri i Skandinavien, primært med fokus på anvendelse af natur- og genbrugsmaterialer, såsom halm, ler, tang og træ.

Jettie Nielsen har tidligere arbejdet for DR-frilandog her forfattet den digitale håndbog Friland ABC om bæredygtigt byggeri.

Foto: Møllehuset

Foto: Møllehuset

Vores bolig og livet i den, udgør en stor del af den globale miljø og klimabelastning. Der er med god grund stort fokus på boligens daglige energiforbrug.

Men de materialer og konstruktioner vi anvender ved nyopførelse og eller renovering
spiller også en væsentlig rolle.

På arrangementet vil vi sætte fokus på de miljørigtige materialer, man kan anvende til byggeri, fortælle om deres fordele og ulemper og vise konkrete løsninger og materialer fra Maren Wieses hus.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Omstilling Sønderjylland, som støtter initiativer og sætter fokus på
omstilling til bæredygtighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk