Økonomiudvalget skal godkende den overordnede plan for Augustenborg

11. juni 2022 Augustenborg

Augustenborg er en attraktiv by for borgere og turister, og byen rummer også et bosætningspotentiale. Der er siden lukningen af Augustenborg Sygehus i 2015 sket en udvikling af byen. Dele af slottet er overtaget af Landbrugsstyrelsen, mens det gule palæ er blevet til galleri, spise- og overnatningssted. Senest er byens daginstitutioner blevet moderniseret og samlet som ét tilbud ved skolen. I efteråret 2022 flytter biblioteket til nyindrettede lokaler centralt i byen for at styrke kulturtilbuddet til borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Augustenborg rummer også fremadrettet et stort potentiale med udvikling af havnen, kunstmiljøet, bosætningsmuligheder og Hertugernes Augustenborg. Der er i 2017 lavet en bystrategi for Augustenborg, hvor byens borgere har bidraget med input til den fremtidige udvikling af byen. Med bystrategien som afsæt sætter Byrådet i Vision 2022-2025 fokus på den fortsatte udvikling af Augustenborg.

Den fortsatte udvikling af Augustenborg kræver Økonomiudvalgets godkendelse og den kan komme, når udvalget samles onsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

En samlet udvikling af Augustenborg vil kræve en længerevarende proces på 10-15 år, hvor der igangsættes og gennemføres konkrete initiativer og projekter. Der vil både være tale om større og mindre projekter, og det vil være nødvendigt med et forstærket samarbejde med fonde, foreninger og andre aktører for at kunne realisere en række af projekterne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...