Ønske: Levende og reelt inddragende nærdemokrati

13. marts 2015 Politik

En hurtig studehandel.

Det havde økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard med til kommunerne, da han gav regeringens hilsen på Kommunalpolitisk Topmøde 2015 i Aalborg.

Handlen går ud på at sikre både en bedre inddragelse af borgerne og en lettere og mere meningsfuld proces for kommunerne i forbindelse med lokale høringer.

”Hvis I er villige til at forpligte jer på bedre, tidligere og mere reel inddragelse af borgere og virksomheder i de kommunale beslutninger, så vil vi til gengæld gerne rydde op i de lovfaste krav og terminer for det. Bundlinjen skal være et mere levende og reelt inddragende nærdemokrati, men vi har tillid til, at hvis det er forpligtende fælles mål, så behøver vi ikke alle gøre det ens. Bare vi alle gør det godt”, siger ministeren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...