Øvelse på vandet: Miljøskibe dæmmede popcorn ind

7. september 2022 112

Onsdag formiddag begyndte en havmiljøsamarbejdsøvelse mellem lystbådehavnen og Fluepapiret med deltagelse fra blandt andre Søværnet, Marinehjemmeværnet, Syd- og Sønderjyllands Politi, Beredskabsstyrelsen samt Sønderborg Brand og Redning.

“Scenen er, at der har været et olieudslip og nu arbejder vi sammen om at få olien inddæmmet og suget op fra vandet”, siger Jan-Erik Rasmussen, som sidder i ledelsen hos Sønderborg Brand og Redning.

For at øvelsen skal være så realistisk som muligt, så er der hældt popcorn i vandet og de opfører sig stort set som olie gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ude på vandet er det miljøskibene, der har lagt flydespærrer i vandet, så olien ikke breder sig.

“Og vi er klar her ved Strandpromenaden og Fluepapiret, hvis nu olien skulle nå ind til land”, siger Jan-Erik Rasmussen. Det samme er Beredskabsstyrelsen.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...