Onsdag testes skole-elevers cykletalenter

9. oktober 2013 Uncategorized

Cyklistprøven indgår i skolernes færdselsundervisning i 6. klasse og består af en teoretisk og en praktisk prøve ude på de enkelte skoler. Vinderen fra skolerne er herefter kvalificeret til finalen – som også består af to prøver: en praktisk prøve i trafikken omkring Sønderskov-Skolen (se ruten på www.sikkercyklist.dk) og en manøvreprøve i skolegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er betjente fra Politiet i Sønderborg, der sikrer, at prøven foregår forsvarligt, og at den rette vinder findes.

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Finalisterne kommer i år fra 20 folkeskoler og private skoler i kommunen, og de medbringer deres egne cykler og cykelhjelme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter instruktion af deltagerne, skolepatruljer fra Sønderskov-Skolen og færdselskontaktlærerne fra de deltagende skoler begynder programmet kl. 9.45, hvor deltagerne får deres cykler tjekket og derefter sendes ud på ruten med to minutters mellemrum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sideløbende afvikles der manøvreprøver i skolegården.

Prøverne ventes afsluttet kl. 11.45, hvor alle deltagerne samles i skolens festsal til pølser og sodavand, inden der kl. 12 er taler, kåring af vinderen og præmieoverrækkelse.

Hovedpræmien er en cykel og en vandrepokal, som er skænket af Sønderborg Kommune, som derudover bidrager med penge til arrangementet i øvrigt.

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...