Onsdag testes skole-elevers cykletalenter

9. oktober 2013 Uncategorized

Cyklistprøven indgår i skolernes færdselsundervisning i 6. klasse og består af en teoretisk og en praktisk prøve ude på de enkelte skoler. Vinderen fra skolerne er herefter kvalificeret til finalen – som også består af to prøver: en praktisk prøve i trafikken omkring Sønderskov-Skolen (se ruten på www.sikkercyklist.dk) og en manøvreprøve i skolegården. Det er betjente fra Politiet i Sønderborg, der sikrer, at prøven foregår forsvarligt, og at den rette vinder findes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Finalisterne kommer i år fra 20 folkeskoler og private skoler i kommunen, og de medbringer deres egne cykler og cykelhjelme. Efter instruktion af deltagerne, skolepatruljer fra Sønderskov-Skolen og færdselskontaktlærerne fra de deltagende skoler begynder programmet kl. 9.45, hvor deltagerne får deres cykler tjekket og derefter sendes ud på ruten med to minutters mellemrum. Sideløbende afvikles der manøvreprøver i skolegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prøverne ventes afsluttet kl. 11.45, hvor alle deltagerne samles i skolens festsal til pølser og sodavand, inden der kl. 12 er taler, kåring af vinderen og præmieoverrækkelse.

Hovedpræmien er en cykel og en vandrepokal, som er skænket af Sønderborg Kommune, som derudover bidrager med penge til arrangementet i øvrigt.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Kultur, Augustenborg

Midtals Idrætsforening inviterer alle med til Aktivitetsdagen

29. juli 2021 Kultur

Coronaen holdes i skak og derfor har Midtals Idrætsforening, MIF, besluttet sig for at afholde Aktivitetsweekenden igen – men i mindre format og i første omgang kun lørdag den 7. august. Stedet er, vanen tro, Augustenborghallerne, hvor MIF afholder den populære rundboldturnering, det store bagagerumssalg, børneloppemarkedet, hyggelig fællesspisning og kåring af årets MIF’er i unge- […]

Læs mere...