Onsdag testes skole-elevers cykletalenter

9. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Cyklistprøven indgår i skolernes færdselsundervisning i 6. klasse og består af en teoretisk og en praktisk prøve ude på de enkelte skoler. Vinderen fra skolerne er herefter kvalificeret til finalen – som også består af to prøver: en praktisk prøve i trafikken omkring Sønderskov-Skolen (se ruten på www.sikkercyklist.dk) og en manøvreprøve i skolegården. Det er betjente fra Politiet i Sønderborg, der sikrer, at prøven foregår forsvarligt, og at den rette vinder findes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Det er vigtigt børn cykler sikkert og godt, inden de investerer i en racercykel.

Finalisterne kommer i år fra 20 folkeskoler og private skoler i kommunen, og de medbringer deres egne cykler og cykelhjelme. Efter instruktion af deltagerne, skolepatruljer fra Sønderskov-Skolen og færdselskontaktlærerne fra de deltagende skoler begynder programmet kl. 9.45, hvor deltagerne får deres cykler tjekket og derefter sendes ud på ruten med to minutters mellemrum. Sideløbende afvikles der manøvreprøver i skolegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prøverne ventes afsluttet kl. 11.45, hvor alle deltagerne samles i skolens festsal til pølser og sodavand, inden der kl. 12 er taler, kåring af vinderen og præmieoverrækkelse.

Hovedpræmien er en cykel og en vandrepokal, som er skænket af Sønderborg Kommune, som derudover bidrager med penge til arrangementet i øvrigt.

 

 

 

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...