Penge på vej – Sønderborg Station bliver forbedret

6. juli 2021 Politik Skrevet af: Redaktion

Sønderborg Kommune er i gang med at forbedre forholdene ved Sønderborgs togstation ved at give området foran stationen et løft. Nu kommer der flere penge, fordi transportminister Benny Engelbrecht og Folketingets transportordførere er enige om at sende to millioner kroner til en forbedring af Sønderborg Station, som betyder bedre markering for synshandicappede og nyt slidlag på perronen.

Sønderborg Kommune har selv været i gang med at forberede området ved Sønderborgs togstation. Byrådet har sat 900.000 kroner af til at give området foran stationen et løft og har gennemført renovering af handicaptoilet, renovering af trappe, nye træer med videre, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har et begrundet håb om, at vi får flere afgange fra Sønderborg, og derfor er det vigtigt, at Sønderborg Station forbedres. Kommunen er selv gået i gang med at modernisere, synliggøre og løfte indgangsområdet ved Sønderborg Station, og selv om det ikke bliver en fuldstændig ombygning, så bliver det en fornyelse, der gør stationen mere brugervenlig. Nu glæder jeg mig over, at der er endnu flere penge på vej”, siger borgmester, Erik Lauritzen.

De 400.000 kroiner af de to millioner gives i tilskud til Sønderborg Kommunes projekt om at forny og forbedre indgangsområdet omkring stationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både DSB og Banedanmark vurderer, at perronen ved Sønderborg Station er i relativ god stand, men Banedanmark har dog vurderet, at det er hensigtsmæssigt at foretage to forbedringer: Anlæg af ledelinjer, som kan ses af svagsynede og mærkes af blinde, fordi de er en kontrast til de andre omgivelsers materiale og farve. Samtidig skal slidlaget på perronen fornyes.

”Vi er rigtig glade for at få tilskud fra Folketinget til en fornyelse af Sønderborg Station, for det er en vigtig nerve i den kollektive trafik til og fra Sønderborg. Så det er meget velkomment, at stationen får et løft, der sikrer en god og nem tilgængelighed for alle togrejsende. At vi samtidig får lavet et løft for blinde og svagtseende på stationen er et ekstra plus”, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover skal der bruges penge på at lave bedre cykelparkering ved stationen.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...