Peter Hansen kom lidt længere med sine buskort

18. december 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Venstres Peter Hansen har gode chancer for at leve op til valgløftet om gratis buskort til unge på ungdomsuddannelserne. På onsdagens Byrådsmøde kom buskortpunktet frem og sagen tages nu med videre i Teknik- og Miljøudvalget, hvor socialdemokraten Frode Sørensen vil garantere en virkelig god behandling af forslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil se på forskellige muligheder og finde prisen på det hele. Skal buskortene kun gælde på strækningen mellem skole og hjem, skal det gælde hele dagen eller blot i dagtimerne, skal de unge, der er på skole i Aabenraa også have, spørger Frode Sørensen og lover, at alt vil blive tænkt og drøftet igennem.

Fælleslisten er ikke tilhængere af de gratis buskort og fortæller, at der også er enlige mødre og måske ældre, der virkelig har svært ved at betale deres buskørsel. Måske skal de også have et buskort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre fabulerede over, om der er busser nok, om de kører rigeligt eller om køreplanerne skal udvides med flere og senere afgange. Der er kommuner, der tilbyder gratis offentlig transport til alle – og her i Sønderborg kunne gratis busser gavne ProjectZeroplanen.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...